RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
12 oktober 2022 9:26


Bijeenkomst voor lotgenoten COVID-19 in St. Jansdal
Foto: Bijeenkomst voor lotgenoten COVID-19 in St. Jansdal
Bijeenkomst St. Jansdal . Foto: Eigen foto

- Vrijdagmiddag 23 september organiseerde ziekenhuis St. Jansdal een bijeenkomst voor patiënten die met COVID-19 op de intensive care hebben gelegen.

Ontmoeting met lotgenoten

Het idee voor de bijeenkomst is ontstaan tijdens gesprekken met patiënten en hun naasten op de nazorgpoli. Daar bleek dat veel van hen nog met vragen leefden. Om deze vragen te beantwoorden en om lotgenoten te ontmoeten is de middag georganiseerd. Er kwamen ruim 80 mensen op af. Dit waren zowel patiënten zelf als hun naasten.

Dankbaarheid

Er spraken verschillende zorgprofessionals tijdens de bijeenkomst. Ook een patiënt, de heer Hamminga, kwam aan het woord en de heer Verweij, wiens echtgenoot overgeplaatst werd van het St. Jansdal naar een intensive care in Duitsland. Beide kijken, ondanks de moeilijke periode, dankbaar terug. ‘Het was fantastisch dat ook na de ic-opname iedere dag twee keer een ic-verpleegkundige of een arts kwam om te kijken hoe het met mij ging en een praatje te maken’, aldus de heer Hamminga. Bij de heer Verweij heerst er ook dankbaarheid wanneer hij denkt aan hoe zijn vrouw in de tijd dat ze opgenomen was, er aan toe was en als hij nu ziet hoe ze is hersteld.

Waardevolle aanvulling op nazorg

Ook bij de zorgverleners is er gevoel van dankbaarheid. Ze vonden het mooi om te zien hoeveel patiënten zo goed zijn hersteld. Het contact met elkaar als lotgenoten werd tijdens de middag vooral op prijs gesteld, een mooie aanvulling op de ic-nazorgpoli.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie