RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
2 november 2022 10:37


Meest complete bijbelcollectie ter wereld in Ermelo tentoongesteld
Foto: Meest complete bijbelcollectie ter wereld in Ermelo tentoongesteld
Opening unieke bijbelcollectie. Foto: Eigen foto

- In Ermelo wordt ’s werelds meest complete Bijbelcollectie tentoongesteld. Op 27 oktober is de nieuwe tentoonstelling feestelijk geopend. Het gaat om de collectie van Anne van der Bijl, grondlegger van de organisatie Open Doors, een organisatie die onder andere bijbels verspreidt en christenen ondersteunt die worden vervolgd. De collectie is verder tot stand gekomen in samenwerking met Wycliff Bijbelvertalers.

De collectie bijbels is te zien in Ermelo. Joel Batenburg is initiatiefnemer van de tentoonstelling. Hij koos bewust voor doorzichtige koffers waarin de bijbels zichtbaar zijn gemaakt. Zes koffers zijn te vinden in het kantoor van Open Doors in Ermelo. Een zevende koffer staat in bij Wycliff Bijbelvertalers in Driebergen. Directeur van Open Doors Maarten Dees zegt daarover: “Gods Woord is zo zichtbaar en toegankelijk, het is de bedoeling dat je als kijker ook een zeker ongemak ervaart. Voor ons is het bezit van een Bijbel vanzelfsprekend, maar in veel landen loop je groot gevaar als je een Bijbel bezit.”

De tentoonstelling bevat ongeveer 1.300 Bijbels in meer dan duizend talen. Slechts twee exemplaren ontbreken. Dit zijn vertaling door June Hobley, die tijdens haar werk in Liberia is vermoord door opstandelingen. Ze werkte samen met Anne van der Bijl in de achterbuurten van Glasgow, waar zij tegelijk op de zendingsschool zaten. Het overlijden van June maakte grote indruk op Anne. Hij wilde de twee exemplaren in eigen bezit houden. Nu hij onlangs is overleden, zullen – naar zijn wens - de twee boeken worden toegevoegd aan de collectie.

Ook vandaag de dag wordt er gewerkt aan de vertaling van de Bijbel. Elk nieuw exemplaar zal aan de collectie worden toegevoegd. Op dit moment zijn er nog meer dan drieduizend talen waarin de Bijbel nog niet is vertaald. Het duurt zo’n acht tot tien jaar tot het Nieuwe Testament is vertaald.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken en duurt tot 2 februari 2023. Voor wie de tentoonstelling wilt zien, kan alle informatie vinden op www.opendoors.nl.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo Nieuws 

ermelo voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie