RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
19 november 2022 9:22


Kringloop ‘de Cirkel’ stelt hulpfonds in voor inwoners met financiële zorgen
Foto: Kringloop ‘de Cirkel’ stelt hulpfonds in voor inwoners met financiële zorgen
Kringloop 'de Cirkel' en drie andere partijen slaan de handen ineen. Foto: Pixabay

- Kringloop ‘de Cirkel’ uit Nunspeet schenkt ieder jaar een groot deel van de winst aan organisaties en instellingen in de gemeente. Zo denkt zij circulair en zorgen ze dat de overgebleven middelen weer in de samenleving terugkomen. Het bestuur van de kringloop heeft dit jaar besloten om een groot deel van de winst niet aan organisaties en instellingen te schenken, maar om een hulpfonds in te stellen waaruit inwoners materieel of financieel geholpen kunnen worden.

Steeds meer mensen liggen wakker omdat er grote zorgen zijn de eindjes aan elkaar te knopen. Wakker liggen omdat de fiets van je kind kapot is en je net in staat bent de reparatiekosten te betalen. Kringloop ‘de Cirkel’ zag de noodzaak en het hulpfonds wil hier graag iets in betekenen.

Samenwerking met andere partijen

In overleg met de gemeente is er voor gekozen om de samenwerking met andere partijen aan te gaan, namelijk Voedselhulp Nunspeet, Stichting Verborgen Armoede Nunspeet en het Diaconaal Platform. In gezamenlijkheid is er een zelfstandige stichting opgericht. Deze stichting krijgt de naam Stichting Hulpfonds Nunspeet met als doelstelling: ‘Het bieden van (tijdelijke) materiële en/of financiële hulp aan natuurlijke personen, die als inwoners in de gemeente Nunspeet staan ingeschreven en daar ook feitelijk woonachtig zijn, die om welke reden dan ook in financiële nood verkeren of dreigen te raken en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.’

De vier partijen zijn momenteel aan het werk om alles uit te werken en in te richten. Naast deze partijen zijn er ook een aantal inwoners betrokken bij deze ontwikkeling.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie