Lead image 1:
Lead image TXT 1: Elmar Bakker winnaar 2022. Foto: Ton Pors
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Scholenwinnaar 2022. Foto: Ton Pors
Ankeiler: Tijdens het scholendebat, dat dinsdagavond gehouden werd in de raadzaal van de gemeente Harderwijk, is Elmar Bakker verkozen tot debater van 2022 (Christelijk College Groevenbeek).

- Tijdens het scholendebat, dat dinsdagavond gehouden werd in de raadzaal van de gemeente Harderwijk, is Elmar Bakker verkozen tot debater van 2022 (Christelijk College Groevenbeek). Hij is hiermee de winnaar van het debat. Het Christelijk College Nassau-Veluwe is verkozen tot scholenwinnaar.

Er deden 30 leerlingen van middelbare scholen uit Ermelo en Harderwijk mee: RSG Slingerbos, Christelijk College Groevenbeek en Christelijk College Nassau-Veluwe. Het debat was onder leiding van burgemeester van Harderwijk Harm-Jan van Schaik als dagvoorzitter en waarnemend burgemeester Dorine Burmanje van de gemeente Ermelo was juryvoorzitter. Margreet Bos en Arnold Posthumus uit Harderwijk waren ook lid van de jury.

De leerlingen debateerden aan de hand van stellingen rondom de thema's verscheidenheid, verdraagzaamheid, vrijheid en verbondenheid. Scholieren leren hierdoor debatteren, maar ook leren zij op deze manier over democratie en maatschappelijke thema's op zowel landelijk als lokaal niveau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel