RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Niels Kater, RTV Nunspeet i.s.m. Omroep Gelderland
23 november 2022 14:00


Onrust in Ermelo over sluiting dierenparkje, bezoekers starten petitie
Foto: Onrust in Ermelo over sluiting dierenparkje, bezoekers starten petitie
Dierenparkje . Foto: Omroep Gelderland

- Onrust in Ermelo over de sluiting van een dierenparkje van GGz Centraal. Omdat de organisatie het onderhoud niet meer kan betalen, verdwijnt het parkje en bezoekers zijn daar niet blij mee. Zij vinden dat het parkje van groot belang is voor zowel cliënten van GGz Centraal als de inwoners van Ermelo.

Het gaat om een dierenparkje van GGz Centraal. Oorspronkelijk bedoeld voor de cliënten, maar druk bezocht door ouders met kinderen. Nienke Reuvers bezoekt het parkje ook zelf regelmatig met haar kinderen. Zij is een tijdje geleden een petitie gestart tegen de sluiting.

Teleurstelling

GGz Centraal zegt de commotie te begrijpen: "Wij zijn ons heel goed bewust dat er teleurstelling alom is. En wij begrijpen wanneer je de opmerkingen op sociale media leest heel goed wat het met de mensen doet."

De instelling is niet over een nacht ijs gegaan, maar geeft ook aan realistisch te moeten zijn. "GG kan zich binnen de huidige financiering van de zorg en de taak die er op onze schouders rust om aan zo veel mogelijk cliënten goede zorg te leveren, zich de luxe van een dierenweide niet meer permitteren."

Woningen

De bedoeling is dat er op de plek van het dierenparkje uiteindelijk woningen komen. Misschien komt er nog een kleiner dierenparkje terug op een andere plek, maar voor nu moeten de bezoekers zich er dus bij neerleggen.

In onderstaande video legt Nienke Reuvers uit waarom ze het jammer vindt dat het parkje verdwijnt:

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo Nieuws 

ermelo voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie