RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
26 november 2022 7:59


Meer dan 150 jaar oud worden?
Foto: Meer dan 150 jaar oud worden?
Carla signeert boek 'Het langste eind'. Foto: RTV Nunspeet

- Vrijdagavond reikte Carla Kuijpers tijdens de presentatie van haar boek ‘Het langste eind’ het eerste exemplaar uit aan prof.dr.ir. Huub Savelkoul. In haar boek zit Kayleen midden in een onderzoek naar een levensverlengend medicijn en raakt zij verwikkeld in een internationale strijd met voor- en tegenstanders van onsterfelijkheid.

Aanleiding

In de familie van Carla worden velen hoogbejaard én een goed gezond. Carla vroeg zich af: Zijn het de genen, is het de voeding, de beweging, het karakter of gewoon geluk? Zij raakte gefascineerd door de mogelijkheden van levensverlenging en volgde de afgelopen tien jaar de ontwikkelingen rondom de middelen voor het tegengaan van ouder worden. Dit werden de ingrediënten voor haar spannende en deels op ware feiten gebaseerde politieke thriller.

Presentatie

Professor Savelkoul is verbonden aan de afdeling Celbiologie en Immunologie van Wageningen Universiteit en houdt zich bezig met celbiologie, ‘van het begrijpen van leven naar gezondheid en behandeling van ziekte.’ Hij opende de avond met een korte presentatie over celbiologie, die hij afsloot met de mededeling dat meespelende factoren ook simpel zitten in het woord ‘BRAVO’S’: (voldoende) beweging, (niet) roken, (matig) alcohol, (gezonde) voeding, (voldoende) ontspanning en (met regelmaat) slapen. Daarna vertelde auteur Carla Kuijpers op ludieke wijze over alle fases die zij doorlopen had bij het schrijven van haar boek en welke rol haar familie daarin had gespeeld. Aansluitend hield zij een signeersessie.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Wageningen Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie