RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
26 november 2022 17:30


Sinterklaas op een trekker binnengereden in Vierhouten
Foto: Sinterklaas op een trekker binnengereden in Vierhouten
De Sint op de trekker komt aan in Vierhouten!. Foto: RTV Nunspeet

- Sinterklaas heeft bijna de hele regio al gezien en vandaag mocht hij ook Vierhouten weer aan zijn lijstje toevoegen. Zenuwachtige kinderen stonden aan de kant bij De Vossenberg te wachten tot ze een glimp, of misschien wel een handje, van de Sint mochten ontvangen. Om de kinderen warm te houden stonden wat pieten alvast te dansen en pepernoten uit te delen. Kinderen met pieten mutsen, mijters en pieten pakjes maakten zich warm voor de komst van de Sint.

Na, altijd weer een spannende tijd van wachten, kwam de Sint keurig op tijd aan. In de aanhangwagen, achter een door piet bestuurde trekker, zat Sint temidden van allerlei drijffiguren. Nadat Sint de kinderen had begroet werd hij boven op het balkom door Jeroen Vos welkom geheten. Sint vroeg de kinderen of zij de vele drijffiguren, zoals de opblaas krokodil, hadden gezien op de aanhangwagen. Hij vertelde dat de pieten die persé mee wilde nemen, omdat zij bang waren dat de aanhangwagen, net als de stoomboot, ook zou zinken. Vervolgens ging het gezelschap richting dorpshuis de Horsterhoek.

Het BOEK van Sinterklaas

In een lange stoet wandelden alle kinderen en (groot)ouders met de trekker en Sint en zijn pieten mee richting het dorpshuis. Bij aankomst kregen de kinderen speculaas en limonade en werd er luid gezongen. De Sint vroeg aan zijn piet of zij het grote boek wilde halen, maar dat ging een beetje fout. Eerst kwam ze met een broek, toen een doek, en daarna zelfs een plak koek. Nee piet, het boek met de namen! Maar toen volgde er een kraan en een banaan. Wat was er met piet aan de hand? Sint snapte er niets van. Zou ze doof zijn geworden? Gelukkig bleek dat niet het geval. Piet had nog pepernoten in haar oren. Die had zij ingedaan, omdat ze naast de snurk piet moest slapen. Dat verklaarde alles en zo kwam uiteindelijk toch het grote boek met alle namen van alle kinderen boven tafel en kon Sint de kinderen toespreken.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie