29 november 2022 8:03

Terecht verlies voor zeer slecht voetballend Hulshorst
Hulshorst verliest terecht van SEH. Foto: Eigen foto

- Hulshorst heeft de lijn die ze enkele weken geleden hebben ingezet doorgetrokken: zeer slecht voetbal op de mat leggen. Waar ze de afgelopen twee weken ondanks het slechte spel nog wegkwamen met de winst. werden ze zaterdag met de neus op de feiten gedrukt en verloren ze terecht van SEH uit Heerde.

Samen met BAS stonden Hulshorst en SEH voorafgaand aan deze wedstrijd gezamenlijk met 14 punten op de 4e plaats. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk , winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen of verliezen en naar beneden kijken om niet bij de onderste zeven terecht te komen. Blijkbaar was dat bij de mannen van Hulshorst nog niet goed doorgedrongen want vanaf het begin van de wedstrijd was het SEH dat de baas was op het veld. Het duurde dan ook niet lang of de 0-1 stond al op het scorebord. Door slecht ingrijpen van de verdediging stond de kleinste man van het veld, Jochem Tellegen, op een meter of zeven vrij voor keeper Vlieger en deze was kansloos op het harde schot. Je zou denken dat Hulshorst nu wel wakker geschud was, maar niets was minder waar. Er werd zonder enige vorm van organisatie gespeeld. In de 1e helft was er geen enkele goed lopende aanval, laat staan kans, gezien van Hulshorst. Toch kwam Hulshorst nog voor rust op gelijke hoogte. De bal viel via een stuit op de grond, op een arm van een verdediger van SEH en scheidsrechter Wildeboer zag hier een strafschop in voor Hulshorst. De weer fitte en in de basis begonnen Jesper den Herder, later moest hij er wederom met een blessure af, schoot dit buitenkansje keihard binnen. Het was kenmerkend voor Hulshorst dat ze zo aan een doelpunt moesten komen.

Geen rustwissel

Iedereen verwachte minimaal 1 wissel in de rust bij Hulshorst en wel het inzetten van Julian Haverkamp. Deze kon niet in de basis starten daar hij de gehele week niet kon trainen en dus automatisch op de bank terecht was gekomen. Maar de staf van Hulshorst liet de basis elf staan, tot verbazing onder de supporters. Hulshorst begon vervolgens wel redelijk aan de 2e helft. Een goede voorzet van Ruben van Loo kon net niet binnen gekopt worden door Mel Mijdema. Hiermee was de koek op voor Hulshorst. Enkele minuten later kwam SEH via een prachtige aanval, die even mooi werd afgerond door Owen Niemeijer, op een 1-2 voorsprong. Met het inbrengen van Julian Haverkamp, Jan van de Brink en Martijn Pater probeerde trainer William van de Hul nog wel het tij te keren maar hiervoor was het te laat. Hulshorst probeerde het wel maar er zat geen enkele lijn, organisatie en overtuiging in de aanvallen van Hulshorst. De verdediging van SEH had een zeer makkelijke middag.

Hulshorst komt voor de winterstop nog 2 keer in actie en wel eerst uit tegen de Veluwse Boys uit Garderen en Prins Bernhard uit Uddel. Laten dat nu de 2 ploegen zijn die met 1 punt precies onder Hulshorst staan. A.s. zaterdag moeten er dus punten gepakt worden in Garderen waar Hulshorst om 14.30 moeten aantreden tegen de Veluwse Boys.