RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
1 december 2022 13:17


Grote Clubactie ook in Nunspeet daverend succes
Foto: Grote Clubactie ook in Nunspeet daverend succes

- De totale opbrengst van de Grote Clubactie in het hele land was bijna € 13 miljoen. Ook veel Nunspeters hebben hun club een hart onder de riem gestoken: in gemeente Nunspeet waren alle inzamelingen goed voor € 23652,-.

De totale opbrengst van € 12.8 miljoen is een record, en daar zijn ze bij de organisatie van de Grote Clubactie heel blij mee: ‘Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie’, aldus algemeen directeur van de Grote Clubactie Frank Molkenboer.

Regionaal succes

In gemeente Nunspeet deden acht verschillende clubs mee: VV Nunspeet, MHC Nunspeet, Volleybal Vereniging Hellas, B.C. Hellas, Harmonie Nunspeet, VV Vierhouten, VV Elspeet en ESV GYM Elspeet. Voor de actie werden loten verkocht waarmee allerlei prijzen kunnen worden gewonnen, met als hoofdprijs € 100.000,-. Overigens is niet alleen het kopen van loten spannend, maar ook het verkopen van loten wordt bij enkele verenigingen tot een wedstrijdje gemaakt. Erik Hulleman, voorzitter van V.V. Elspeet, vertelde bijvoorbeeld aan RTV Nunspeet dat tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie bekend wordt gemaakt wie van de jonge verkopers (de grote clubactie wordt in Elspeet vooral opgepakt door de jonge voetballers) de meeste loten heeft verkocht, en diegene wint daarmee een mooie prijs.

Opbrengst

Van de totale € 23652,- gaat 80% naar de clubs, wat in deze dure tijden erg goed gebruikt kan worden. De bedoeling van de Grote Clubactie is dat naast de basisbenodigdheden de clubs ook nog mooie activiteiten en extraatjes kunnen blijven organiseren voor de leden. Zo hoopt de organisatie dat de opbrengst gebruikt kan worden om allerlei clubs door heel Nederland gezond en toegankelijk te houden.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie