RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
2 december 2022 8:21


Rutger een van de beste klussers van Nederland
Foto: Rutger een van de beste klussers van Nederland
Rutger van Asselt. Foto: HORNBACH

- Nunspeter Rutger van Asselt mag zich tot een van de beste klussers van Nederland rekenen. Hij deed mee aan het programma De Beste Klusser van Nederland en haalde daar de derde plek.

De 26-jarige ingenieur uit Nunspeet kwam eerder dit jaar uit de bus als regiowinnaar in de regio Zwolle. Zijn ingestuurde klusproject, zijn eigen ontworpen en gebouwde Teardrop caravan, imponeerde de jury zo dat hij mee mocht doen aan de kwalificatie voor de landelijke finale.

Kwalificatie

Met een ‘go big or go home’ motto op zak reisde Rutger af naar Alblasserdam, waar de kwalificatieproef op het programma stond. In drie uur moesten de deelnemers een katapult bouwen die een bal van vijf kilo zo ver mogelijk af moest schieten. Hoewel de bal niet zo ver ging als Rutger had gehoopt, was zijn enorme bouwwerk toch van zulke kwaliteit dat hij een plek in de finale verdiende.

Klussen

De goede resultaten in het programma komen niet uit het niets, aangezien Rutger veel van zijn vrije tijd aan het klussen is. Een konijnenhok, allerlei ontwerpen voor zijn 3d-printers en zelfs twee caravans, hij maakt het allemaal eigenhandig. Ook sleutelt Rutger graag, vaak samen met zijn vader, aan zijn motor. Zijn klus-filosofie vindt hij in een opmerkelijke bron, namelijk Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’

De eigen ontworpen en gebouwde Teardrop van Rutger - Foto: Eigen foto

Finale

In de drie dagen durende finale moesten Rutger en de twee andere finalisten, Orlando Pfister en Erik Dibbets, een sloopwoning zo bizar mogelijk opknappen. De opdracht om de boel eens flink op de kop te zetten nam Rutger letterlijk, aangezien hij naast een vuur- en strandkamer de keuken op zijn kop in het huis maakte. De tafels, stoelen, zelfs de boeken in de kast en fruit op de fruitmand werden op de kop bevestigd. Hoewel de jury onder de indruk was van zijn creativiteit en afwerking, ging de eerste prijs naar zijn concurrent Orlando.

Rutger kijkt terug op een prachtige ervaring: niet alleen het klussen vond hij mooi maar ook het proces van het filmen van TV en alles wat daarbij komt kijken was leuk om een keer mee te maken. Nog een keer meedoen zit er voor hem niet meer in, maar dat betekent natuurlijk niet dat hij ook maar denkt aan minder klussen. De net nieuw aangeschafte 3d printer in zijn werkkamer geeft daar nog maar eens blijk van.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Alblasserdam  Best  Nunspeet  Zwolle Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie