RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
5 december 2022 11:10


Sinterklaas op bezoek bij basisscholen
Foto: Sinterklaas op bezoek bij basisscholen
Sinterklaas op bezoek bij kinderen van De Morgenster. Foto: RTV Nunspeet

- Door heel Nunspeet is het vanochtend feest want het Sinterklaasfeest wordt gevierd op veel basisscholen. Sinterklaas had vanochtend daardoor een drukke maar gezellige ochtend.

De Morgenster

Bij basisschool de Morgenster kwam Sinterklaas op de onderbouw locatie aan. Rond kwart voor negen verzamelden de kinderen zich op het plein. Vrolijk gekleurde pietenmutsjes voerden de boventoon op de wat grauwe ochtend. Voor de kinderen lijkt het niet uit te maken dat het ook wat koud is, het is feest! De hele dag. Hen is al verteld dat er vandaag niet gerekend of gelezen hoeft te worden.

Meester Mattheo, directeur van De Morgenster, en de muziekpiet vermaakten de kinderen terwijl zij wachtten op het grote bezoek. Er werd gedanst en gezongen. Het schoolplein is wel wat anders dan de kinderen gewend zijn. Niet alleen vanwege de vlaggetjes, maar er staan ook bouw hekken. Het plein is afgezet met rood/wit lint.

Wethouder Jennifer Elskamp was ook aanwezig. Ze komt op het podium bij meester Mattheo en vertelde dat ze is uitgenodigd door Sinterklaas. Even later was het dan eindelijk zover. Sinterklaas komt met een stel bouwpieten aan op een shovel. Ze reden zo met het grote voertuig zo het schoolplein op. Er zou bij Sint wat onduidelijkheid zijn geweest over of de school gesloopt moest worden of niet. "Nee!" riepen alle kinderen. Sint vroeg of de school al een nieuwe naam had. Dat is ook niet zo, maar hij had al wel een idee. En dus onthulde meester Mattheo en wethouder Elskamp een bord dat Sint had meegenomen. "Sint Nicolaas school". Een mooie naam voor de school, zo vond Sinterklaas. "Vooruit, vandaag noemen we onze school de Sint Nicolaas school!" alsdus meester Mattheo.

Het vierkant getekend door de kinderen - Foto: Eigen foto
Sinterklaas komt aan op de tractor - Foto: Eigen foto

Petraschool

Op het schoolplein van de Petraschool was het ook gezellig. Er werd gedanst, gezongen en gezocht... Naar een helikopter. Maar die kwam niet. Sinterklaas kwam uiteindelijk ook aan op een tractor, al was dat in eerste instantie ook niet de bedoeling. Sint was vanwege problemen met de diesel in een weiland terecht gekomen en zou de reis per helicopter vervolgen. De kinderen van de Petraschool hebben de afgelopen week daarom verschillende duurzame ideeën bedacht voor de aankomst van de Sint. Uiteindelijk heeft de boer Sint daarom netjes bij de school gebracht.

Sinterklaas op bezoek bij Petraschool - Foto: RTV Nunspeet

Eerste Veluwse Montessorischool

Afgelopen vrijdag kwam Sinterklaas ook al aan op de Eerste Veluwse Monterssorischool aan de Arthur Briëtstraat en werd daar het feest gevierd.

De Sint op de Eerste Veluwse Montessori School - Foto: Eigen foto

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie