Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bollen planten op Landgoed Hulshorst. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Bollen planten op Landgoed Hulshorst. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Leerlingen van groep 4/5 van IKC Prinses Beatrixschool uit Hulshorst hebben vanochtend op Landgoed Hulshorst bloembollen geplant.

- Leerlingen van groep 4/5 van IKC Prinses Beatrixschool uit Hulshorst hebben vanochtend op Landgoed Hulshorst bloembollen geplant. Dat deden zij samen met Burgemeester Blom.

Het was een frisse ochtend, maar de zon scheen prachtig over Landgoed Hulshorst. Een mooie dag om bollen in de grond te gaan planten. De kinderen van de Prinses Beatrixschool arriveerden iets na half 10 op het landgoed en werden ontvangen door de opzichter van bos- en natuuurterrein van de gemeente Nunspeet. "Jullie gaan helpen om het bos meer kleur te geven! Wie vindt dat mooi?" De meeste leerlingen beamen die vraag. Naast het brengen van kleur is planten van bollen goed voor de biodiversiteit. Al is dat in het plan voor het landgoed slechts een fijne bijkomstigheid en niet het hoofddoel.

In het kader van het beheerplan Landgoed Hulshorst gingen er stinzenbollen de grond in op het landgoed. Dat zijn bollen die zichzelf vermeerderen en verwilderen. De bollen werden vroeger al veel geplant rondom landhuizen en kastelen. Het past daarom ook helemaal in het plan voor Landgoed Hulshorst. Tot vandaag zaten daar geen bollen in de grond, maar daar is verandering in gekomen met goede hulp van de leerlingen. De opzichter van de gemeente Nunspeet vertelt dat vroeger landgoed ook voor vermaak werd aangelegd. Daarin werden niet alleen bomen en struiken geplant, maar ook bollen. Die brengen daarbij kleur in het gebied, al vroeg in het jaar.

Een mooi vooruitzicht dus voor landgoed Hulshorst komend voorjaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel