RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
8 december 2022 12:33


Regeling oud papier blijft in stand
Foto: Regeling oud papier blijft in stand

- De gemeentelijke regeling voor het inzamelen van oud papier wordt doorgezet tot en met 2025. Inzamelende instellingen kunnen de komende jaren minimaal netto € 25,- per ton oud papier verwachten.

Met de steun wil het college van burgemeester en wethouders bereiken dat de brengpunten van oud papier in de gemeente Nunspeet intact blijven. De gemeentelijke bijdrage is afhankelijk van de regionale verwerkings-, op- en overslag- en transportkosten voor oud papier en karton. De regeling is tot stand gekomen in een periode waarin de prijzen op de papiermarkt fors daalde. Inmiddels heeft de markt zich hersteld. Indien de prijs onverwacht mocht dalen kan dit voor de gemeente vijf- tot vijftienduizend euro aan extra kosten meebrengen.

Inzamelingen

In de gemeente Nunspeet wordt nog altijd op verschillende plekken papier ingezameld, de opbrengst vaak bestemd voor goede doelen of lokale instellingen. Zo zijn er het komende weekend drie plekken waar oud papier kan worden ingeleverd. Op vrijdag 9 december wordt er van 09:00 tot 17:00 uur papier ingezameld bij de Protestantse Gemeente Nunspeet aan de Driestweg. De opbrengst van deze inzameling gaat naar een project voor kinderen in het dorp Tirgusor in Roemenië. Al sinds 2012 wordt er vanuit de Driestwegkerk een naschools programma gesteund in dat dorp. Elke tweede vrijdag en zaterdag (van 09:00 - 12:00 uur) van de maand kan papier worden ingeleverd waarvan de opbrengst naar dit doel gaat.

Daarnaast kan er ook op zaterdag 10 december papier worden ingeleverd bij de Prinses Beatrixschool in Hulshorst (08:30 – 11:30 uur) en Dries Bandenservice in Nunspeet (08:00 – 11:30 uur). De opbrengst van deze inzameling gaat naar twee Nunspeetse scholen: de Ds. C. de Ridderschool en de Ds. A. van Stuijvenbergschool.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie