RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
8 december 2022 15:49


WereldLichtjesDag dit jaar weer op de markt
Foto: WereldLichtjesDag dit jaar weer op de markt

- Na de digitale editie van WereldLichtjesDag 2021 kan dit jaar weer een fysieke bijeenkomst zijn op het marktplein in Nunspeet. Elk jaar worden op de tweede zondag van de maand december alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook overleden zijn, herdacht.

De organisatie hoopt dit jaar weer een lichtpuntje te kunnen bieden in donkere dagen, en nu fysiek op het marktplein. Door het aansteken van kaarsjes, te luisteren naar muziek, troostende woorden en een gedicht wordt er stilgestaan bij het overlijden van kinderen. Ook worden er namen voorgelezen van overleden kinderen en wordt het lied Precious Child gezongen, een lied dat speciaal voor WereldLichtjesDag geschreven is.

Wereldwijd

WereldLichtjesDag, of Worldwide Candle Lighting Day, wordt wereldwijd omarmd. Na het ontstaan in 1997 worden er in allerlei landen over de hele wereld op de tweede zondag van december lichtjes aangestoken. Dit gebeurt voor iedereen om 19:00 uur lokale tijd, wat betekent dat er op die zondag overal ter wereld op het uur lichtjes worden aangestoken en kaarsjes worden gebrand. Op diverse locaties in Nederland worden er ook bijeenkomsten gehouden, zo ook in Nunspeet.

De herdenking vindt plaats op het marktplein en is vrij toegankelijk voor iedereen die dat wil. Vanaf 18:45 uur is er inloop, de herdenking zelf start om 19:00 uur. Kunt u er niet bij aanwezig zijn? De beelden van de herdenking zijn later op de site van RTV Nunspeet terug te kijken.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie