RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
9 december 2022 16:34


Eibertje straalt op het marktplein
Foto: Eibertje straalt op het marktplein
Eibertje onthuld op marktplein. Foto: RTV Nunspeet

- Nunspeet is een nieuw lichtobject rijker: een grote stalen Eibertje, verlicht door een verzameling lampjes. Eibertje moet voor nog meer sfeer en kunst zorgen in het centrum van Nunspeet.

Het initiatief voor het nieuwe lichtobject kwam van Geertjan van Olst. In samenwerking met een groot aantal sponsoren heeft hij het vervolgens weten te realiseren. Eibertje geldt al jaar en dag als een Nunspeets icoon. Hoewel ze volgens de verhalen eigenlijk uit Vierhouten kwam, liep Eibertje omstreeks 1850 elke week met haar eieren naar de weekmarkt van Nunspeet. Zij zou een route nemen dwars door het bos, waarvan men in die tijd dacht dat er geesten, spoken en elfen rondzwierven: het Eibertjespad. Het nieuwe object is dan ook niet de eerste referentie naar Eibertje in Nunspeet, denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse Eibertjesmarkt en het beeld van Eibertje voor het gemeentehuis.

Onthulling

Op 9 december werd het object op het marktplein onthuld. Voorzitter van Nunspeet uit de Kunst Dick van Hemmen heette iedereen welkom, onder het genot van een glaasje glühwein dat verzorgd werd door Catering Culinair. Samen met onze eigen Nunspeetse Eibertje, die samen met vier collega's van Heemkundige Vereniging Nuwenspete was uitgenodigd, onthulde hij het lichtobject.

Een closeup - Foto: Nunspeet uit de kunst

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie