Geschreven door RTV Nunspeet
12 december 2022 7:24

Hulshorst gaat met winst de winterstop in
Hulshorst - Prins Bernard. Foto: Willemien van Duinen

- Na een zeer matige wedstrijd van beide ploegen stond er na 90 minuten toch een 2-0 winst voor Hulshorst op het scorebord na de wedstrijd Hulshorst – Prins Bernhard.

In de opstelling ten opzicht van vorige week waren er nu basisplaatsen voor Sven Drost en Krijn Eckhardt die de geschorste Sven van Olst en de afwezige Timothy de Haan vervingen. Na een “prachtige” voorwedstrijd tussen de mini’s van Hulshorst en Prins Bernhard mochten de “grote” mannen hun kunsten laten zien. Prins Bernhard begon nog wel behoorlijk aan de wedstrijd en was het eerste kwartier de bovenliggende partij. Maar hiermee was de koek ook op voor de mannen uit Uddel. In de twintigste min. was het de gelegenheidsdoelman van Prins Bernhard, de 1e en 2e doelman waren geblesseerd, die Ruben van Loo van de 1-0 afhield. Maar enkele minuten later ging deze zelfde doelman vreselijk in de fout. Een op het oog houdbaar schot van Ruben van Loo liet hij door zijn handen glippen. Zo kwam Hulshorst heel goedkoop aan een 1-0 voorsprong, wat ook de ruststand was.

Tweede helft

Over de tweede helft kan ik heel snel zijn, matig voetbal van beide zijden. Prins Bernhard wilde wel maar was onmachtig en ik heb dan over de gehele wedstrijd geen enkele kans van de ploeg uit Uddel kunnen noteren. En Hulshorst dan? Ze probeerden wel om de wedstrijd met een 2e goal op slot te gooien maar de precisie en de zuivere eindpass ontbrak, zo bleef het tot het eind van de wedstrijd spannend. Vijf minuten in blessuretijd maakt invaller Bram van Duinen een einde aan deze spanning en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Hiermee kreeg deze jonge speler eindelijk eens loon naar werken en geduld wat hij heeft.

Door deze overwinning gaat Hulshorst op een gedeelde vijfde plaats de winterstop in. Wellicht zit er in de tweede helft van de competitie nog een periodetitel of overname hiervan in. Maar het belangrijkste is, er is voorlopig afstand genomen van de degradatie plaatsen.

Hulshorst hervat op 4 februari de competitie weer en wel thuis tegen VEVO uit Veessen. Tegen deze ploeg heeft Hulshorst nog wat recht te zetten na de kansloze nederlaag in de eerste competitiewedstrijd.

Ik wil eenieder namens de selectie, staf en mijzelf hele fijne feestdagen toewensen en hopelijk ontmoeten we elkaar in het nieuwe jaar in goede gezondheid weer op het sportpark.