RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
13 december 2022 10:06


College burgemeester en wethouders introduceert nieuw collegeprogramma
Foto: College burgemeester en wethouders introduceert nieuw collegeprogramma
V.l.n.r.: gemeentesecretaris André Heijkamp, wethouder Jennifer Elskamp, burgemeester Céline Blom, wethouder Mark van de Bunte, wethouder Wichert Stoffer en wethouder Jaap Groothuis. Foto: Gemeente Nunspeet

- Onder de noemer ‘samen meer voor elkaar’, tevens de titel van het raadsakkoord 2022-2026, introduceert het college van burgemeester en wethouders het collegeprogramma 2022-2026. Samen optrekken staat centraal: ‘Want: als we het sámen doen, krijgen we méér voor elkaar’.

In het collegeprogramma geeft het college van burgemeesters en wethouders weer hoe ze over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor de gemeente denkt, wat de belangrijkste doelen zijn die ze in de komende periode wil bereiken en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Het collegeprogramma is een uitwerking van het raadsakkoord. In dat akkoord zijn in grote lijnen de ambities beschreven die het gemeentebestuur (het college van burgemeester en wethouders samen met de gemeenteraad) wil nastreven. Het collegeprogramma werkt deze ambities verder uit tot concrete doelstellingen en maatregelen die deze doelstellingen zouden moeten realiseren.

Inhoud

In het programma maakt het college aan de hand van verschillende thema’s duidelijk wat volgens haar de belangrijkse zaken zijn die in de gemeente Nunspeet spelen. De indeling volgt het programma van de programmabegroting, met als resultaat negen thema’s die centraal staan:

  1. Sociaal Domein
  2. Onderwijs
  3. Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Stedelijke Vernieuwing (VHROSV)
  4. Volksgezondheid en milieu
  5. Verkeer, vervoer en waterstaat
  6. Veiligheid
  7. Sport, cultuur, recreatie en openbaar groen
  8. Economische zaken
  9. Bestuur en ondersteuning

In het voorwoord maakt het college duidelijk dat ze in al deze thema’s op zoek wil naar samenwerking tussen verschillende partijen in de gemeente: ‘Het samen optrekken betreft niet alleen de politiek, het is juist ook samen optrekken met de inwoners, ondernemers, instellingen, verenigingen en de andere partners in de lokale samenleving.’ In deze mogelijk samenwerking ziet het college veel kansen liggen. Voorbeelden zijn het betrekken van wijkcentra en dorpshuizen bij het creëren van een sterke sociale basis en onderlinge betrokkenheid, het stimuleren van inwonerparticipatie bij het opstellen en uitvoeren van plannen in de gemeente en regionale samenwerking tussen gemeenten in verbanden zoals investeringsagenda de Kop van de Veluwe.

Voor inwoners is het mogelijk om het collegeprogramma in te zien. Dat kan fysiek in het gemeentehuis, maar ook online via de site van gemeente Nunspeet of via nunspeet.begrotingonline.nl De gemeente roept inwoners tevens op om bij vragen, opmerkingen of goede ideeën betreffende het nieuwe collegeprogamma contact op te nemen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Politiek 

politiek nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie