RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
15 december 2022 14:24


Maatweg Elspeet wordt afgesloten voor doorgaand verkeer
Foto: Maatweg Elspeet wordt afgesloten voor doorgaand verkeer
De Maatweg in Elspeet. Foto: RTV Nunspeet

- De Maatweg in Elspeet gaat als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt dicht voor doorgaand verkeer. Zij hebben dit besloten naar aanleiding van vragen van een bewoner van de straat over de mogelijkheid tot afsluiting van een deel van de Maatweg voor openbaar verkeer.

Het betreffende gedeelte van de Maatweg is het laatste stuk van de Maatweg naar de Vierhouterweg. Het besluit betekent daarom niet dat verbinding tussen de Maatweg en Vierhouterweg helemaal niet meer toegankelijk is, aangezien een ontsluiting naar de Vierhouterweg eerder in de Maatweg bruikbaar blijft. Het college geeft aan dat volledige onttrekking aan de openbaarheid van de weg in ieder geval niet wenselijk is, aangezien dat ook de toegang tot kabels en leiding in het geding zou brengen. In overleg met de bewoners van de weg is daarom besloten om de weg niet helemaal af te sluiten, maar door een fysieke afsluiting de weg doodlopend te maken en op die manier ontoegankelijk te maken voor doorgaand verkeer.

Verkeersbesluit

Het besluit van het college betekent nog niet dat de weg definitief afgesloten gaat worden. Voor daadwerkelijke afsluiting is het nodig dat er een verkeersbesluit genomen wordt. Eerst is er daarom door de gemeente een ontwerpverkeersbesluit gemaakt, waartegen bezwaar kan worden ingediend. Ook moet er worden beoordeeld of plaatsing van het bord dat een doodlopende weg aangeeft wel juridisch noodzakelijk is. Wanneer dit is gebeurd en er geen bezwaren zijn gemaakt tegen de afsluiting van de weg voor doorgaand verkeer, zal de weg definitief worden afgesloten.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie