Lead image 1:
Lead image TXT 1: Kerstdecoraties die verkocht worden. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De werkplaats waar de Veluwse Fakkels gemaakt worden. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Na de afgelopen weken druk bezig te zijn geweest met de voorbereidingen is het eindelijk zover: de kerstmarkt bij Tuingroep de Stek.

- Na de afgelopen weken druk bezig te zijn geweest met de voorbereidingen is het eindelijk zover: de kerstmarkt bij Tuingroep de Stek. Donderdag 15 en vrijdag 16 december is het terrein van de tuingroep in Vierhouten ondergedompeld in kerstsferen met vuurkorven, warm brandende lichtjes, standjes vol met kerstdecoraties en natuurlijk glühwein.

‘Dat er nu al zoveel mensen zijn gekomen, dat had ik niet verwacht!’ vertelt een van de deelnemers van Tuingroep de Stek aan RTV Nunspeet. ‘Er is al veel verkocht hè’, wordt ze aangevuld. Op de eerste dag van de kerstmarkt zijn er dus al veel lovende woorden geweest over de vele (zelfgemaakte) spullen die op de kerstmarkt te koop zijn. Onder andere in samenwerking met Atelier de Kokon, een locatie van Philadelphia in het centrum van Nunspeet, wordt er een grote verscheidenheid aan producten verkocht: kerstukken in allerlei soorten en maten, kerstdecoraties, kaarsenhouders, houten kerstbomen, maar ook brand- en aanmaakhout, bezems, zeepjes (al dan niet in kerstboomvorm), kaarten, honing en ga zo maar door.

Kerstdecoraties die verkocht worden - Foto: RTV Nunspeet

Veluwse fakkel

Een van de bijzondere zelfgemaakte producten die te koop is bij de kerstmarkt is de Veluwse Fakkel. Deze fakkel wordt door de tuingroep zelf gemaakt van resthout. In het proces om de fakkels te maken doet iedere deelnemer precies waar hij of zij goed in is. De een is bezig met het snijden van het hout, de ander controleert de zagen en boren, nog iemand boort het gat in de fakkel en weer een volgende deelnemer staat ze op de kerstmarkt te verkopen. Maar, er moet natuurlijk ook genoten worden. Even pauze houden met een glaasje glühwein, of gewoon een kopje thee, moet ook gebeuren. Op de kerstmarkt is de gezelligheid minstens net zo belangrijk als het werk!

De werkplaats waar de Veluwse Fakkels gemaakt worden - Foto: RTV Nunspeet

Dagje weg

De opbrengst van de kerstmarkt wordt gebruikt om een leuke dag weg te organiseren met de deelnemers. Waar ze die dag heen gaan, moet nog overlegd worden. Dat is een gemeenschappelijk proces, waarbij de deelnemers met elkaar nadenken over wat iedereen leuk vindt en wat haalbaar is. Maar voordat dat zover is hebben de deelnemers eerst nog een gezellige dag op de kerstmarkt te gaan: de kerstmarkt is vrijdag 16 december nog te bezoeken van 09:30 – 16:00 uur aan de Nunspeterweg 88 in Vierhouten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel