RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
16 december 2022 23:19


Sfeervolle Mennorode's Kerstlandmarkt
Foto: Sfeervolle Mennorode's Kerstlandmarkt
Mennorode's Kerstlandmarkt. Foto: RTV Nunspeet

- Gezellige kerstzang van de Vocal Group Vivid verwelkomde de bezoekers van de sfeervolle Mennorode’s Kerstlandmarkt. Twee dagen lang staan de ruim veertig standhouders bij Hotel Mennorode. Op het foodplein en bij de diverse foodtrucks zijn de lekkerste hapjes en drankjes te verkrijgen. Het geheel is voorzien van sfeervolle verlichting en vuurkorven en doet sprookjesachtig aan.

Kerstlandmarkt

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december is de kerstlandmarkt te bezoeken in Elspeet. Een gezellig uitje en eventueel mooi te combineren met een prachtige winterwandeling in het omliggende Veluwse bos! De organisatie heeft gezorgd voor een grote diversiteit aan mooie, leuke en duurzame producten. Van kaas tot worst en van babyspullen tot huisgemaakte sieraden en natuurlijk ontbreken ook de streek- en traditionele kerstartikelen niet. Zaterdag wordt de landmarkt muzikaal omlijst door het Harmonie Orkest uit Nunspeet, die met zo’n 20 man hun kerstrepertoire ten gehore zullen brengen. De toegang en het parkeren is gratis.

Oekraïense vluchtelingen

Hotel Mennorode heeft twee vakantiewoningen opengesteld voor vluchtelingen uit de Oekraïne en momenteel vinden er twee keer zes dames onderdak. Inmiddels zijn de meeste dames ook bij het hotel werkzaam. “Zeer gewaardeerde collega’s zijn ze ondertussen geworden” vertelt een van de organisatoren. “Vol spanning wordt er regelmatig met het thuisfront gebeld, ze weten nooit waar ze aan toe zijn. Wordt er opgenomen? Hoe is de situatie? Nu we het van zo dichtbij meemaken, beleef je het heel intens. Bewonderingswaardig hoe zij met hun situatie omgaan.” De dames bemannen ook een stand, waarin zij allerhande leuke zelf geknutselde kerst- en winterartikelen verkopen. De opbrengst is bestemd voor Oekraïne.

Vanwege de grote belangstelling, zowel van hotelgasten als van de lokale- en regionale bevolking, overweegt hotel Mennorode de landmarkt twee keer per jaar te organiseren. Een zomerlandmarkt en een kerstlandmarkt. Wat ons betreft de start van een mooie en gezellige nieuwe traditie.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie