RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
17 december 2022 14:20


Vrolijke kerstmuziek bij het KerstKorenFestival in Hulshorst
Foto: Vrolijke kerstmuziek bij het KerstKorenFestival in Hulshorst
Gezellige drukte bij het KerstKorenFestival 2022. Foto: RTV Nunspeet

- Al in 2019 ontstond het plan voor het KerstKorenFestival, maar door corona kon het in 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Op zaterdag 17 december, na twee jaar wachten, kon het eindelijk plaatsvinden. Tien koren brachten hun kerstrepertoire ten gehore in dorpshuis De Wieken in Hulshorst.

‘Een gezellige dag in de kerstsferen’, dat had de organisatie voor ogen voor het KerstKorenFestival, vertellen Mirjam ter Haar en Gezina de Koning aan RTV Nunspeet. De zaal in buurthuis De Wieken in Hulshorst was in de kerstsferen getoverd, tien koren stonden klaar en het publiek was voorzien van een hapje en een drankje en werd uitgenodigd om mee te zingen.

Opening

Wethouder Jennifer Elskamp was ’s ochtends aanwezig om het festival te openen. Zij was daar in de plaats van de verhinderde wethouder van kunst en cultuur Mark van de Bunte, maar dat vond zij absoluut geen straf: ‘Muziek raakt mijzelf heel erg; hoewel ik niet meer in een koor zing, zing ik nog regelmatig en dat doe ik heel graag. Het was dan ook een feestje om bij deze opening te mogen zijn.’ En dat feestje werd nog de hele dag voortgezet: van tien uur ’s ochtends tot half zes in de middag klonk de koormuziek in Hulshorst.

Canto Felice en wethouder Jennifer Elskamp op het podium - Foto: RTV Nunspeet

Verscheidenheid aan koren

De tien koren lieten allemaal een verschillend kerstrepertoire horen. Omdat er koren van allerlei soorten en maten waren, resulteerde dat in een grote variatie in de optredens. Er waren gospelkoren, popkoren, een mannenzanggroep, dameskoren en ook gemengde groepen. Ook de genres liepen uiteen: moderne koormuziek, klassieke koorarrangementen, ouderwetse Nederlandse meezingers en ook nieuwe Amerikaanse koormuziek werd ten gehore gebracht. Naast drie Nunspeetse koren, de Heeren van Nunspeet, Sing4fun en (tevens het organiserende koor) Canto Felice, waren de koren Koraal uit Elburg, Vrouwenkoor Paradijsvogels uit Biddinghuizen, Swinging Harderwijk, CantoCasio uit Eck en Wiel, Popkoor Let’s get started uit Lexmond, D-Vote uit Zwolle en Zanggroep Akkoord uit Dronten van de partij.

Genieten

De optredens maakten een goede indruk op het publiek, waarvan er veel was gekomen. Om alle auto's in goede banen te leiden moest er wat betreft de parkeergelegenheid worden uitgeweken naar het sportveld aan de Zandhuisweg. Het dorpshuis zat dan ook goed vol met publiek. Een van de luisteraars vertelde aan RTV Nunspeet dat het publiek zichtbaar aan het genieten was: 'Ik vind het zo leuk om te zien dat er zoveel mensen op af komen en dan ook echt zitten te genieten van de koren en het zingen!' Een geslaagde eerste editie van het KerstKorenFestival dus!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Dronten  Elburg  Harderwijk  Leiden  Nunspeet  Zwolle Nieuws 

hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie