RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
17 december 2022 15:52


Duivententoonstelling bij de Sperwer in Hulshorst
Foto: Duivententoonstelling bij de Sperwer in Hulshorst
Winnaar Evert Jan van de Kamp voor zijn winnende duiven. Foto: RTV Nunspeet

- Op vrijdag 16 en zaterdag 17 was de jaarlijkse duivententoonstelling bij Postduivenvereniging De Sperwer in Hulshorst. Ruim 70 duiven werden tentoongesteld, maar er kon er natuurlijk maar één de beste zijn. De onafhankelijke keurmeester heeft vrijdag gezien dat de mooiste duif dit jaar in handen was van Evert Jan van de Kamp.

Vrijdagavond kwamen er al zo'n 25 man kijken naar de duiven, vertellen leden van De Sperwer aan RTV Nunspeet. Van de ruim 50 leden zijn er 28 zogenaamde 'vliegende leden', leden met duiven die ook meedoen aan wedstrijden. Zij hadden vrijdagochtend hun wedstrijdduiven al showklaar gemaakt en opgesteld in het clubhuis, aangezien de onafhankelijke keurmeester vrijdagochtend namelijk al kwam beoordelen. Showduiven hebben de leden niet: al de tentoongestelde duiven vliegen in het vliegseizoen, dat loopt van maart tot september, heel Europa door. Voor het eerst dit jaar mochten leden geen onbeperkt aantal duiven meer meenemen naar de tentoonstelling, van elke categorie mocht er maar één duif ten toon worden gesteld.

De trofeeën - Foto: RTV Nunspeet

Winnaar

De grote winnaar van dit jaar was lid Evert Jan van de Kamp, die zowel de mooiste duif als het mooiste viertal in zijn bezit had. Zijn prijsduif had een nagenoeg perfecte score voor een wedstrijdduif. 'Een wedstrijdduif is altijd al gehavend', legt hij uit. 'Als je een perfecte score wil moet je echt een prijsduif hebben, die vliegen niet en kunnen daarmee ook nooit iets oplopen of op een andere manier gehavend worden'. Goede duiven hebben kan overigens ook nog lucratief zijn, leggen de leden uit. 'Bij een tentoonstelling worden ook vaak duiven gekocht. Bij wijze van veiling worden toekomstige jongen van de mooiste en best beoordeelde duiven verkocht. Je koopt dan dus een duif die nog geboren moet worden.' Maar helaas voor de fokkers is het geen vetpot; en met een beetje pech vliegt er zo een keer eentje weg, vertelt een van de leden lachend als een boer met kiespijn.

De vereniging verwacht nog zeker 70 tot 80 mensen te ontvangen op de zaterdagavond. Ze maken er dan ook een echt feestje van. Naast het bekijken van de duiven kunnen leden meedoen aan een mooie verloting en is de bar uiteraard geopend.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Duiven  Nunspeet Nieuws 

hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie