Ankeiler: In een woning in Elspeet heeft de politie illegaal, zwaar vuurwerk aangetroffen. Het gaat hierbij om 71 nitraatbommen.

- In een woning in Elspeet heeft de politie illegaal, zwaar vuurwerk aangetroffen. Het gaat hierbij om 71 nitraatbommen. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en een proces-verbaal opgemaakt.

Naast strafrechtelijke vervolging heeft de bewoner ook een waarschuwing gekregen. Bij een volgende overtreding riskeert hij een boete van maximaal 22.500 euro, of zelfs sluiting van de woning.

Reactie burgemeester Blom

Burgemeester Céline Blom benadrukt het gevaar van illegale vuurwerkopslag in huis: “Niet alleen voor de medehuisgenoten, maar ook voor de directe omgeving is er sprake van een levensgevaarlijke situatie. De kracht van dit illegale vuurwerk moeten we niet onderschatten. Ik roep ouders op om hun verantwoordelijkheid in deze te nemen en er op toe te zien dat geen illegaal vuurwerk thuis wordt opgeslagen”.

Meld dergelijke situaties bij de politie

Gezien het gevaar voor de omgeving roept de politie op om dergelijke situaties te melden, dat kan ook anoniem via het telefoonnummer van ‘Meld misdaad anoniem’, 0800-7000.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel