RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
20 december 2022 11:05


Elspeets karttalent Xavier (15) haalt tweede plek op NKH Kids
Foto: Elspeets karttalent Xavier (15) haalt tweede plek op NKH Kids
Karttalent Xavier. Foto: Eigen foto

- De vijftienjarige karter Xavier Zandbergen heeft de tweede plek bemachtigd in het totaalklassement van de NKH Kids. Dit was pas zijn tweede jaar in het kampioenschap, aangezien hij in juni 2021 debuteerde. Waar hij vorig jaar afsloot met een derde plek in het klassement, is hij nu de op een na beste van Nederland.

Het goede resultaat is een bevestiging van de sterke vorm die Xavier afgelopen jaar heeft vol weten te houden. Steevast reed hij in de top 3. Ook afgelopen zaterdag, bij de laatste wedstrijd voor het klassement in Oldenzaal, startte hij op P1 en kwam hij ook weer als eerste over de finish. Na de race kwam hij echter ‘under investigation’ en werd hij teruggezet naar de tweede plek. Voor de stand in het klassement maakte dit echter niet uit, zijn tweede plek kon niet meer in gevaar komen. En nog extra reden tot trots: hij reed de snelste rondetijd.

Toekomst

Xavier kijkt positief terug op het afgelopen seizoen en zijn behaalde tweede plaats in het klassement: ‘Ik heb er hard voor gewerkt op lichamelijk en fysiek vlak, veel getraind, veel voor gelaten maar ook enorm van genoten.’ Ook wordt hij gemotiveerd door het goede resultaat om verder te gaan. Hij wil komend jaar de overstap maken naar het DFK Racing Team en wedstrijden rijden in de Honda 9pk. Maar ook dat is niet het eindstation wat Xavier betreft: zijn doel is om in de toekomst in de GT3 te mogen rijden.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Oldenzaal Sport 

sport elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie