Ankeiler: Het Financieel Trefpunt in de Veluvine op de donderdagmorgen blijft bestaan. Uit een evaluatie blijkt dat het voldoet aan de wensen waarvoor het destijds is opgezet.

- Het Financieel Trefpunt in de Veluvine op de donderdagmorgen blijft bestaan. Uit een evaluatie blijkt dat het voldoet aan de wensen waarvoor het destijds is opgezet.

Het financieel trefpunt biedt een oor aan mensen die kampen met problemen op financieel gebied en helpt onder andere bij het invullen van formulieren en het aanvragen van toeslag. De hulp is gratis. Streven is hierdoor in een vroegtijdig stadium schulden te signaleren en het liefst nog te voorkomen.

Begin volgend jaar mag de gemeenteraad een voorstel verwachten ook in Elspeet een financieel trefpunt te openen. Betrokken partijen staan daar positief tegenover. Gekeken moet worden naar een geschikte locatie en de inzet van vrijwilligers. Van het steunpunt in Nunspeet is sinds de oprichting in september 2021 tot en met 23 oktober van dit jaar door 141 bezoekers gebruik gemaakt. De kosten bedragen op jaarbasis drieduizend euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel