RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
27 december 2022 12:22


Grondruil in discussie
Foto: Grondruil in discussie
Gortelseweg, Vierhouten. Foto: Google maps

- De gesprekken tussen de gemeente Nunspeet met de eigenaar van een terrein aan de Tongerenseweg over een grondruil in verband met een onderzoek naar de mogelijkheid van de aanleg van een fietspad langs de Gortelseweg in Vierhouten waren vastgelopen, omdat de eigenaar van het terrein er extra wensen aan toevoegde. De gemeente wil de gesprekken alsnog voortzetten.

Met de grondruil zou de gemeente een stuk grond in eigendom krijgen langs de Gortelseweg. De eigenaar van de woning krijgt een deel van het zandpad langs de Tongerenseweg in zijn bezit onder voorwaarde dat de openbaarheid gewaarborgd wordt en de gemeente op ieder tijdstip gewenst onderhoud kan uitvoeren. Echter op zijn verzoek een recreatiewoning aan dezelfde weg een permanente woonbestemming te geven wil de gemeente niet ingaan. Ondanks dat dit gevolg kan hebben dat bij een keuze voor de aanleg van een fietspad langs de Gortelseweg, grond van de aanvrager moet worden onteigend. Het wijzigen van de bestemming van de recreatiewoning is op grond van het geldende bestemmingsplan niet mogelijk en ook komt de aanvrager niet in aanmerking voor het overgangsrecht.

Bezwaarschrift

Een bezwaarschrift van omwonenden tegen de grondruil wordt door het college niet ontvankelijk verklaard. Omdat er nog geen overeenstemming is bereikt over de grondruil en er alleen een voornemen hiertoe bestaat zijn de omwonenden te vroeg met hun bezwaar. Ze kunnen, indien er een overeenkomst komt, echter wel alsnog dan bezwaar maken. Wanneer het onderzoek naar de aanleg van een fietspad langs de Gortelseweg wordt gedaan is nog niet bekend en kan nog wel enkele jaren op zich laten wachten.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie