RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
3 januari 2023 9:46


Hoofdtrainer Koelewijn van V.V. Elspeet vertrekt per direct
Foto: Hoofdtrainer Koelewijn van V.V. Elspeet vertrekt per direct
Nortbert Koelewijn bij tekening van zijn contract in 2020. Foto: RTV Nunspeet

- Hoofdtrainer Norbert Koelewijn vertrekt per direct bij V.V. Elspeet, hoewel zijn contract pas aan het einde van dit seizoen zou aflopen. Koelewijn heeft een aanbod geaccepteerd bij zijn oude club V.V. IJsselmeervogels, waar hij het O21-team gaat coachen.

De beslissing van Koelewijn was een ‘aderlating die ons bovendien rauw op het dak valt’, zo stelt de de Voetbal Technische Commissie (VTC) van de vereniging op de site van V.V. Elspeet. In november en december werden er namelijk nog gesprekken gevoerd over contractverlening van een jaar, iets waar ook Koelewijn zelf positief tegenover stond volgens de VTC. Echter bestond er een voorbehoud, namelijk dat hij in aanmerking komt voor de UEFA-A opleiding van de KNVB. Deze opleiding kan niet gecombineerd worden met het hoofdtrainerschap bij V.V. Elspeet, aangezien de club niet op een hoog genoeg niveau speelt. Bij V.V. IJsselmeervogels is het voor Koelewijn wel mogelijk om binnen zijn eigen club de opleiding te volgen.

Zoektocht

De VTC geeft aan de beslissing van Koelewijn om het aanbod van V.V. IJsselmeervogels te accepteren vanuit zijn perspectief te begrijpen, juist met het oog op de mogelijkheid tot het volgen van de opleiding bij de KNVB. Wat betreft de gevolgen voor de eigen club is de VTC niet positief gestemd, aangezien de tweede helft van het seizoen nu gepaard zal moeten gaan met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. In de tussentijd zal assistent-trainer Mark Spijkerboer de trainingen en wedstrijdbegeleiding op zich nemen. De vereniging is daarnaast per direct begonnen met het zoeken naar nieuwe beschikbare kandidaten.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best Sport 

sport elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie