RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
5 januari 2023 15:47


Langlaufster Bruna staat jaar na ongeluk weer op de ski’s: ‘Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk!’
Foto: Langlaufster Bruna staat jaar na ongeluk weer op de ski’s: ‘Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk!’
Bruna en Rogier in de werkplaats. Foto: RTV Nunspeet

- In januari 2022 ontsnapte Braziliaanse atlete Bruna Moura aan de dood bij een ernstig auto-ongeluk in de Italiaanse Alpen. Nu, een jaar later, is Bruna weer hard aan het trainen met het doel om de Olympische Winterspelen van 2026 te halen. Om de langlaufster de financiële middelen te geven die nodig zijn om dit te realiseren heeft haar collega Rogier van Milligen een GoFundMe opgestart.

Bruna kijkt terug op een

Bruna traint op rollerski's - Foto: Eigen foto

Trainen

Over het komende jaar is Bruna duidelijk: ‘Ik ga heel veel trainen!’ Haar eerste doelstelling is om het WK van komende februari te kunnen voltooien. Daarna wil ze weer op zo’n niveau komen dat ze competitief mee kan doen en uiteindelijk kan meestrijden om een plek in de Olympische Winterspelen van 2026. ‘Het is een moeilijk doel, maar zeker niet onmogelijk! Ik zie het zeker als een realistisch doel.’ Om dit doel te halen zijn goede kwaliteit spullen ontzettend belangrijk, legt Bruna uit: ‘Het verschil tussen betere en mindere kwaliteit ski’s kan zomaar twintig seconden verschil opleveren.’ Ook moet haar coach, waar ze een ontzettend goede klik mee heeft, en het reizen naar de wedstrijden betaald worden.

GoFundMe

Om haar deze mogelijkheid te geven hebben mensen om haar heen, met Rogier als een van de initiatiefnemers, besloten een GoFundMe te starten. Met het geld hopen zij Bruna op weg te helpen met haar doelstellingen en geld geen belemmering te laten zijn om haar droom na te jagen. 'Ze is iemand die wij het gunnen. Bruna staat altijd voor iemand klaar, ongeacht haar eigen situatie', schrijft Rogier op de GoFundMe pagina. Door deze pagina onder de aandacht te brengen proberen Rogier en anderen om Bruna heen voor haar nu hetzelfde te doen.

Voor meer informatie over Bruna’s verhaal, een uitleg over waar het geld van de GoFundMe naartoe gaat en om te doneren kunt u terecht op de GoFundMe pagina.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie