RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
5 januari 2023 15:42


Gemeente stemt in met wijziging bestemming perceel Garderenseweg Elspeet
Foto: Gemeente stemt in met wijziging bestemming perceel Garderenseweg Elspeet
Overzicht van het perceel. Foto: Google Maps

- Na aanpassing van een aangepast principeverzoek wil het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders meewerken aan een wijziging van de bestemming van de percelen Oude Garderenseweg 175/175a in Elspeet. De bestaande agrarische bestemming wordt omgezet naar wonen.

Binnen de bestaande boerderij worden twee zelfstandige burgerwoningen gerealiseerd. Een bijgebouw wordt omgebouwd tot een overdekte houtopslag. De bewoners houden zich bezig met het verwerken en verhandelen van (hard)hout en runnen een bedrijf hierin. Vandaar zal er ook een aanduiding ‘bos- en landschapsbeheer – houtverwerking’ worden aangebracht ter plaatse van het toekomstige aangepaste bijgebouw en de omliggende grond. Op het perceel zal het hout binnenkomen als stamhout, vervolgens worden gekloofd en opgeslagen in kratten. Met de verbouw van het bijgebouw kan een eind worden gemaakt aan de buitenopslag. Hierdoor droogt het product beter en komt het erf er bovendien ook overzichtelijker uit te zien.

Buren

Onder voorwaarden wil de gemeente Nunspeet ook meewerken aan de komst van een paardenbak en een nieuwe inrit. De naastgelegen buren hebben al aangegeven het plan fantastisch te vinden en hopen dat het snel kan worden uitgevoerd. Andere omwonenden hebben enkel belangstellende vragen gesteld over de indeling van de woonruimtes en het meubilair, maar geen bezwaren geuit.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Buren  Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie