RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
7 januari 2023 13:11


In verenigingsgebouw “De Wheme” was het weer tijd voor de zaterdagbeurs van Postzegelvereniging Nunspeet
Foto: In verenigingsgebouw “De Wheme” was het weer tijd voor de zaterdagbeurs van Postzegelvereniging Nunspeet
Postzegelvereniging komt bij elkaar. Foto: RTV Nunspeet

- De Postzegelvereniging Nunspeet is weer bijeen gekomen om verzamelingen uit te breiden, elkaar te leren kennen en kennis uit te wisselen. Maandelijks komt de vereniging bijeen in kerkgebouw de Wheme. Iedereen die belangstelling heeft mag langskomen. Op 7 januari stond de zaterdagbeurs op het programma. De vereniging bestaat 46 jaar en houdt elke maand een bijeenkomst.

Harry Kerssen, beurshouder, blikt terug op hoe het was. “Vroeger was het een ruilbeurs, nu is het meer handel. Voorheen was het ook veel groter, maar nu ik zou heel blij zijn als er twintig man komt.” Harry verzamelt zelf ook postzegels. Toen hij jong was, is hij er mee begonnen en na zijn pensioen heeft hij het weer opgepakt, “Ik heb vooral veel van Nederland, maar ook van andere Europese landen.”

Een nieuwe hobby vinden

Harry zag tijdens de coronapandemie dat er meer belangstelling was voor het verzamelen van postzegels. Zo zegt hij, “Mensen zochten naar een nieuwe hobby, je moest iets doen en toen gingen mensen postzegels verzamelen. Ik hoop dat het weer terugkomt.” Bij de beursdagen zijn voornamelijk oudere mannen aanwezig, maar er zijn ook wel vrouwen die verzamelen. “Het enige wat we nog missen zijn de jongeren”, zegt Harry lachend. Het postzegels verzamelen kan een hele leerzame hobby zijn, “Soms kom je zegels tegen van landen en dan kan je er een hele geschiedenis op terugvinden.”

Onderling worden er ook zegels uitgewisseld. Het oudste lid verzamelt al 80 jaar postzegels en heeft een flinke collectie.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie