RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
13 januari 2023 15:33


VluchtelingenWerk ook in 2023 actief in Nunspeet
Foto: VluchtelingenWerk ook in 2023 actief in Nunspeet
Ter illustratie. Foto: Unsplash

- De maatschappelijke begeleiding en juridische ondersteuning van statushouders in de gemeente Nunspeet wordt uitgevoerd door VluchtelingenWerk. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten deze diensten ook voor 2023 in te kopen, met driemaal de optie om met nog één jaar te verlengen.

Sinds in 2022 het inburgeringsstelsel is veranderd, hebben gemeenten de wettelijke verplichting om (maatschappelijke) begeleiding te bieden aan statushouders die onder de gemeentelijke taakstelling huisvesting statushouders vallen. Door deze ondersteuning krijgen statushouders een stevige basis in Nederland en kunnen zij ook in de gemeente Nunspeet snel starten met het leren van de taal en meedoen in de samenleving. Voor 2023 is het aantal statushouders dat door de gemeente moet worden opgevangen weer fors gestegen, dus ligt er een serieuze opgave voor de gemeente in het komende jaar.

VluchtelingenWerk

In de afgelopen jaren heeft VluchtelingenWerk, een organisatie met expertise op het gebied van begeleiden van statushouders, de maatschappelijke begeleiding voor statushouders uitgevoerd. In de gemeente Nunspeet is VluchtelingenWerk de enige partij die de gevraagde expertise heeft om met statushouders te werken. Daarom heeft de gemeente nu al besloten om een overeenkomst te sluiten die maximaal drie keer verlengd kan worden voor één jaar. De werkzaamheden van VluchtelingenWerk in 2023, met de verhoogde taakstelling in acht genomen, zullen de gemeente in totaal € 89.606,- kosten. De daadwerkelijke kosten kunnen echter nog variëren, aangezien de gemeente ook afhankelijk is van de taakstelling voor de tweede helft van 2023. Deze wordt pas in de loop van het jaar bekend gemaakt. Ook wordt er gerekend met maatschappelijke begeleiding per volwassene, waardoor ook de gezinssamenstelling van de statushouders die naar de gemeente komen invloed kan hebben op de uiteindelijke kosten.

De verlenging van de overeenkomst zal elk jaar ter besluitvorming aan het college voorgelegd moeten worden. Ook heeft het college aangegeven graag een werkbezoek aan VluchtelingenWerk te willen afleggen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie