RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
17 januari 2023 10:19


Noord-Veluwse subsidie verduurzaming tuin ruim 700 keer gebruikt
Foto: Noord-Veluwse subsidie verduurzaming tuin ruim 700 keer gebruikt
Week van de Groene Tuin. Foto: Unsplash

- In het afgelopen jaar zijn er in de zeven Noord-Veluwse gemeenten die zijn aangesloten bij het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam ruim 700 tuinen verduurzaamd. Bij deze verduurzamingen werd gebruik gemaakt van de speciale tuinsubsidie die beschikbaar wordt gesteld om duurzame maatregelen in de tuin te bekostigen.

De zeven gemeenten Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Ermelo, Oldebroek, Putten en Hattem willen hun inwoners met de subsidie stimuleren om hun tuin voor te bereiden op hoosbuien, hitte en droogte. Voor zes aanpassingen in de tuin is subsidie beschikbaar: een boom planten, regenwater afkoppelen, groen(blauw) dak, bestrating weghalen, een regenton, - schutting of -zuil plaatsen en het nuttig gebruiken van regenwater.

Stimuleringsregeling

De zogenaamde stimuleringsregeling is ook voor 2023 beschikbaar. Om gebruik te maken van de regeling moet je eerst bij Veluwe Duurzaam een aanvraag doen. Nadat het werk gedaan is zal het loket ook het resultaat controleren, waarna de subsidie ontvangen kan worden. In de ruim 700 keer dat dit afgelopen jaar gebeurde, waren drie aanpassingen het meest populair: het plaatsen van een regenton, het planten van bomen en het vervangen van tegels door planten.

Tuincoach

Voor mensen die ook aan de slag willen met hun tuin maar niet weten hoe, of niet weten of de werkzaamheden die zij willen gaan uitvoeren onder de stimuleringsregeling vallen, biedt Veluwe Duurzaam een gratis gesprek met een tuincoach aan. In het gesprek zal de tuincoach meekijken in de tuin en praktische tips geven en/of helpen met het doen van een subsidieaanvraag.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Ermelo  Harderwijk  Hattem  Nunspeet  Oldebroek  Putten Nieuws 

ermelo tuin veluwe nunspeet elburg harderwijk hattem oldebroek putten voorpagina droogte werk subsidie hitte vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie