RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
21 januari 2023 9:29


Nunspeter Edwin van der Vegt haalt eindstreep Dakar 2023: ‘Echt helemaal geweldig!’
Foto: Nunspeter Edwin van der Vegt haalt eindstreep Dakar 2023: ‘Echt helemaal geweldig!’
Edwin, Giso en Lauren voor hun Dakar truck. Foto: eigen foto

- In veertien etappes van de westkust naar de oostkust van Saoedi-Arabië, dwars door de woestijn, over de meest onmogelijke wegen en over de steilste duinen: Edwin van der Vegt uit Nunspeet deed het. In een truck deed hij met Nederlander Giso Verschoor en Fransman Lauren Lalanne mee aan Dakar 2023.

‘Helemaal geweldig! Echt helemaal geweldig!’ Edwin blaakt van enthousiasme als hij vertelt over zijn ervaring in Saoedi-Arabië. Maandag kwam hij weer aan in Nunspeet en dinsdag was hij alweer aan het werk. Alhoewel: ‘Echt werken gaat nog niet, maar ik dacht ik ga direct maar weer naar het werk want anders zit je ook maar zo niets te doen’, stelt Edwin lachend.

Avontuur

Dat Edwin moe is na zijn avontuur, is nog een understatement: ‘Oververmoeid is het goede woord. Na de finish gingen we over de brug naar Bahrein en de volgende ochtend vlogen we rond acht uur weer naar huis. Ik zat in het vliegtuig met zo’n twee en een half uur slaap.’ Uitrusten zat er na de race dus nog niet in, maar dat hoopt Edwin nu hij weer terug is wel te gaan doen. Hij wist overigens waar hij aan begon, aangezien Edwin al jaren met de Dakar Rally mee doet. In 2012 vond zijn eerste Dakar avontuur plaats, waarna er nog velen volgden.

Zwaar

Deze rally was echter wel een behoorlijk zware. Vooral de een na laatste dag hakte er bij Edwin flink in: ‘We moesten dit jaar door het Lege Kwartier, een gigantische woestijn waar dan ook echt helemaal niets is. We hebben daar wel vastgezeten in die duinen, dan moet je eruit en die truck maar proberen ‘Helemaal geweldig! Echt helemaal geweldig!’ Edwin blaakt van enthousiasme als hij vertelt over zijn ervaring in Saoedi-Arabië. Maandag kwam hij weer aan in Nunspeet en dinsdag was hij alweer aan het werk. Alhoewel: ‘Echt werken gaat nog niet, maar ik dacht ik ga direct maar weer naar het werk want anders zit je ook maar zo niets te doen’, stelt Edwin lachend.

Er moet ook gesleuteld worden - Foto: eigen foto

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie