RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
21 januari 2023 10:20


Goede doelen actie georganiseerd door twaalf kinderen van de Jenaplan basisischool St. Franciscus
Foto: Goede doelen actie georganiseerd door twaalf kinderen van de Jenaplan basisischool St. Franciscus
Het organiserende team met de mooie opbrengst. Foto: eigen foto

- In het SpeurLAB van de Franciscusschool kregen twaalf kinderen de opdracht om de goede doelen actie van dit schooljaar te organiseren. Een actie niet opgezet door stamgroepleiders, niet door ouders, maar door de kinderen zelf. De kinderen bogen zich over de vijf bekende vragen: Wie? Wat? Wanneer? Hoe? en Waarvoor?

De kinderen maakten een plan voor het houden van een kerstmarkt in de school en daarnaast organiseerden zij een sponsorloop voor de kinderen uit de bovenbouw. Om de bestemming te bepalen, hielden zij een stemming onder alle kinderen. Dit leverde een gelijke stand op voor KiKa en Stichting Dierenlot. Afgelopen week kon aan beide goede doelen € 845,40 geschonken worden.

Activiteiten

De sponsorloop voor de bovenbouw (groep 6 t/m 8) werd gehouden op vrijdag 17 december. Op het schoolplein werd een parcours uitgezet, waarbij allerlei obstakels moesten worden genomen. Voor de kerstmarkt van woensdag 21 december werden meerdere activiteiten georganiseerd. In de diverse kraampjes werden door de kinderen zelf geknutselde artikelen en zelfgemaakte koekjes en cakes aangeboden, maar ook waren er inzamelingsacties gehouden om spulletjes (spellen en kerstartikelen) een tweede leven te geven. Verder stonden er straatmuzikanten en levend standbeelden en konden kinderen kerststerren zoeken die door de hele school waren ‘verstopt’.

Knutselwerkjes - Foto: eigen foto

De kinderen en de school kunnen met trots terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie