RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
21 januari 2023 12:53


Stichting Verborgen Armoede Nunspeet plaatst elf buurtkasten
Foto: Stichting Verborgen Armoede Nunspeet plaatst elf buurtkasten
Nathalie, Chantal en Andreas bij de 1e buurtkast op de Treubstraat in Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

- Zaterdag zijn de eerste zeven buurtkasten geplaatst. Het eerste exemplaar werd ’s ochtends rond negen uur geplaatst aan de Treubstraat in Nunspeet door Nathalie, Chantal, Andreas en timmerman Evert. ‘Soms kom je wel eens individuele acties tegen, maar nog niet eerder werden dergelijke initiatieven door een stichting opgezet. Daarmee zijn we uniek in Nederland’ aldus Nathalie.

De buurtkasten staan vol met levensmiddelen en verzorgingsproducten. Een ieder die iets kan missen mag er iets in zetten en een ieder die iets nodig heeft mag er iets uit pakken. Buurtgenoten worden van harte uitgenodigd producten te doneren en het aanbod kan dus sterk variëren per kast. De kasten worden beheerd door de ‘buurtkast-vrijwilliger’ op het betreffende adres.

Het idee

Vorig jaar is het idee ontstaan om nóg meer te willen doen voor Nunspeet en in het bijzonder voor de mensen die af en toe net een stukje maand ‘over’ hebben. Voor mensen die net niet in aanmerking komen voor voedselhulp of kortdurend een steuntje in de rug nodig hebben. Zo is het idee ontstaan voor de ‘buurtkasten’. Nadat aan de tekentafel het ontwerp werd gemaakt, bleken meerdere lokale bedrijven bereid materialen en/of diensten gratis of met korting aan te bieden. Geweldig! Zo werd het een project waar vele Nunspeetse ondernemers een steentje aan hebben bijgedragen. Mede door een bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord van de gemeente Nunspeet kon timmerman Evert en ‘zijn jongens’ razend snel en met veel enthousiasme aan het werk. Het resultaat mag er zijn.

Timmerman Evert en zijn team - Foto: RTV Nunspeet

Buurtkasten

De kasten zijn van goede kwaliteit en kunnen tegen het Hollandse klimaat. De eerste zeven staan in de voortuin of onder de carport op de volgende adressen:

-Treubstraat 86, Nunspeet

-Mauvekant 11, Nunspeet

-Prinses Irenestraat 16, Nunspeet

-Nieuw Amsterdamweg 21, Nunspeet

-Vangstok 7, Nunspeet

-Akkerweg 36, Hulshorst

-Uddelerweg 49, Elspeet

Volgende week zaterdag volgen de kasten op Westeinde 29 en Jasmijnweg 12, beide in Nunspeet en de laatste twee adressen worden nog op hun facebook pagina bekend gemaakt. Eén ervan zal waarschijnlijk in Vierhouten geplaatst worden.

Spelregels

Wel zijn er enkele spelregels van toepassing, deze hangen in de kasten. Zo zijn gekoelde, alcoholhoudende, zelf bereide of over de houdbaarheidsdatum producten niet welkom. Dat geldt ook voor rookwaar, huisraad, accessoires of speelgoed en is het niet de bedoeling dat er ook producten naast de kast geplaatst worden. Heeft men grote donaties, dan mag men altijd aanbellen op het betreffende adres. Geef wat je kan missen en pak wat je nodig hebt, maar houd rekening met een ander!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Amsterdam  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie