Lead image 1:
Lead image TXT 1: Arjan showt een duif. Foto: Milan Bonte, RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Andre Zoet en Jan-Willem Akster. Foto: Milan Bonte, RTV Nunspeet
Ankeiler: Zaterdag hield PV De Zilvermeeuw een tentoonstelling aan de Industrieweg te Nunspeet. ’s Ochtends werden de duiven bekeken door keurmeester Henk van Zomeren.

- Zaterdag hield PV De Zilvermeeuw een tentoonstelling aan de Industrieweg te Nunspeet. ’s Ochtends werden de duiven bekeken door keurmeester Henk van Zomeren. Gekeken wordt o.a. naar kop, ogen, bouw, verendek, vleugels en conditie. ’s Middags konden leden en belangstellenden deelnemen aan het klaverjassen en werden in de pauze een aantal rondes gedraaid aan het Rad van Avontuur. In de avond volgt de prijsuitreiking en een grote verloting. En als klap op de vuurpijl wordt de avond afgesloten met de eindverkoop van de geschonken bonnen.

Andre Zoet en Jan-Willem Akster - Foto: Milan Bonte, RTV Nunspeet

Andre Zoet, hier geassisteerd door Jan-Willem Akster, bevestigd al sinds 2012 de keuringslabels aan de hokken.

PV De Zilvermeeuw is een hele gezellige vereniging en telt ongeveer 60 leden met zo’n 18 vliegende hokken (duivenhouders). Deze postduiven doen mee aan diverse wedstrijden. Ze worden dan uitgezet, soms wel tot in Zuid Frankrijk, en daar dan losgelaten. Duiven hebben een fenomenaal oriëntatievermogen. Op nog niet volledig begrepen wijze vinden zij dan de weg naar hun oorspronkelijke verblijf terug. De meeste duiven vinden de weg terug, maar een enkele keer raakt een duif verdwaald of verongelukt hij onderweg. ‘Wil je zelf ook duiven houden? Kom gerust langs voor informatie en een belangrijke tip: Overleg je plannen met je directe buren, dit voorkomt vaak eventuele problemen achteraf’, aldus enthousiast lid Jordan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel