Ankeiler: Woensdag 25 januari geeft PostNL een nieuwe postzegelserie uit. Op één van de twintig zegels is de Nunspeetse Rhodé Weerheim te zien.

- Woensdag 25 januari geeft PostNL een nieuwe postzegelserie uit. Op één van de twintig zegels is de Nunspeetse Rhodé Weerheim te zien. Rhodé is gekleed in Veluwse dracht. De postzegel serie draagt de naam 'Jimmy Nelson - Ode aan Nederland.' Nelson is een beroemde kunstfotograaf. Hij bracht in 2022 het boek 'Between the Sea and the Sky' uit. In dit boek portretteert de kunstenaar alle twintig Nederlandse gemeenschappen in hun traditionele kleding.

In de postzegelserie zijn bijna alle twinig gemeenschappen van Nederland vertegenwoordigd. Het is een unieke fotoserie om deel van uit te maken. De jongste geportreteerde op de zegels is drie jaar en oudste ver in de tachtig. Rhodé Weerheim (18) werd in 2021 al op de foto gezet voor het boek. Ze is lid van de folkloregroep 'Nuwenspete' en draagt dracht op bijvoorbeeld markten en speciale dagen in Nunspeet.

Rhodé draagt op de foto van de zegel de uitgaansdracht van de Noordwest Veluwe rond het jaar 1920 en de dracht laat zien dat ze in lichte rouw is. Rhodé: "Het is niet eens zo dat ik de dracht heel lekker vind zitten, het is vooral heel gezellig om samen met anderen deel te nemen aan de vereniging."

Woensdag krijgt ze haar postzegel officieel overhandigd door directeur van PostNL en Jimmy Nelson in het Volendams Museum. Rhodé: "Ik vind het wel een beetje gek dat ik op een postzegel sta. Maar, ook wel heel erg leuk. Vooral ook de reacties van anderen daarop. Toen ik het bericht kreeg, dacht ik ook eerst dat het spam was. Dat ik in het boek sta was al leuk, omdat ik dat van tevoren niet wist, dus ik had gedacht dat het na het boek klaar zou zijn."

Vanaf woensdag zijn de postzegels te bestellen via de webshop van PostNL.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel