Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gezamenlijke maaltijd. Foto: eigen foto
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Iedereen was uitgenodigd voor de overheerlijke maaltijd. Foto: eige foto
Ankeiler: Na twee jaar geen nieuwjaarsreceptie te kunnen houden vanwege corona, was het zaterdag 21 januari zoals gewoonlijk weer gezellig druk met 75 gasten uit alle hoeken van de samenleving.

- Na twee jaar geen nieuwjaarsreceptie te kunnen houden vanwege corona, was het zaterdag 21 januari zoals gewoonlijk weer gezellig druk met 75 gasten uit alle hoeken van de samenleving. Veel gasten maakten voor het eerst kennis met de gemeenschap. Er kwamen speciale gasten, zoals onze huidige burgemeester Céline Blom, maar ook onze voormalige burgemeesters de heer de Kovel en de heer van Hemmen waren aanwezig.

De avond was voor allen een uitgelezen gelegenheid om elkaar het beste te wensen voor 2023. Gasten konden daarnaast ook een rondleiding krijgen van de moskee en voor velen was het een unieke ervaring en luisterden daarom ook met veel bewondering naar de gastheren, die hen rondleiden en wat meer vertelden over de vredelievende boodschap van de Islam.

Verbinding

Een van belangrijkste redenen voor dit initiatief is ook om de verbinding te zoeken en nieuwe vriendschappen te sluiten. ‘Wij geloven dat wij door samen te komen de liefde voor elkaar kunnen vergroten en samen voor een beter Nederland kunnen zorgen. We moeten niet naast elkaar wonen maar juist met elkaar, waarbij we elkaar juist moeten helpen en samen mooie activiteiten moeten organiseren. We willen graag ons steentje bijdragen aan de samenleving’, aldus Imam Ibrahim. Het was een avond die niet snel vergeten zal worden. De leden van de gemeenschap waardeerden het bijzonder dat onze burgemeester zoveel tijd nam om met iedereen kennis te maken.

Burgemeester Blom

Céline Blom vertelt in een interview: ‘Ik ben erg enthousiast over de grote opkomst, waarvan de gasten die deelnamen uit allerlei verschillende achtergronden en kerken kwamen. Het is belangrijk om verbonden te blijven met elkaar en ik vind jullie boodschap ‘Moslims voor vrede, vrijheid en loyaliteit’ erg mooi. Dit brengt jullie gemeenschap onder andere ook prachtig tot uiting door de jaarlijkse vrijwillige vuurwerkopruimactie op 1 Januari. Wat mij daarnaast vooral bijblijft is de positiviteit van de gemeenschap en de boodschap voor een betere wereld.’

Iedereen was uitgenodigd voor de overheerlijke maaltijd - Foto: eige foto

Na de formele sessie waarin onze burgemeester en voormalige burgemeesters heel wat mooie woorden deelden over hun mooie band met de gemeenschap en het werk dat de gemeenschap in Nunspeet verricht, genoten alle aanwezigen gezamenlijk van de overheerlijke maaltijd, die speciaal door de gemeenschap was voorbereid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel