RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
24 januari 2023 9:26


Gemeente Oldebroek verhoogt met terugwerkende kracht energietoeslag 2022
Foto: Gemeente Oldebroek verhoogt met terugwerkende kracht energietoeslag 2022
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- Het kabinet heeft aangekondigd dat huishoudens met een laag inkomen ook in 2023 gebruik kunnen maken van de energietoeslag. Omdat het nog even duurt voordat het geld dat hiervoor benodigd is beschikbaar wordt gesteld, verhoogt gemeente Oldebroek de toeslag voor 2022 naar € 1800,-. Dit betekent dat huishoudens die recht hebben op de energietoeslag een nabetaling krijgen van € 500,-.

Mensen met recht op de energietoeslag kunnen de nabetaling eind maart op hun rekening verwachten. De nabetaling hoeft niet aangevraagd te worden en wordt ook automatisch uitbetaald.

Energietoeslag 2023

Hetzelfde geldt voor de energietoeslag zelf. De eenmalige energietoeslag 2023 voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum komt boven op het pakket aan maatregelen zoals het prijsplafond en de verhoging van het minimumloon en de toeslagen. Met deze reden is de toeslag in 2023 vastgesteld op € 800,- per huishouden. Deze toeslag wordt uiterlijk 1 juli van dit jaar betaald. Eerder is niet mogelijk omdat de Wet energietoeslag 2023 waarschijnlijk per 1 juni 2023 zal worden ingevoerd.

Aanvraagformulier

Overigens is het wel mogelijk om je te melden bij de gemeente Oldebroek in het geval je de energietoeslag niet krijgt maar er wel recht op denkt te hebben. De energietoeslag 2023 is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Naast de bij de gemeente bekende groepen zijn dit inwoners met een laag inkomen, zoals AOW’ers zonder aanvullend pensioen. Op het moment dat de Wet energietoeslag 2023 is ingevoerd, komt er op de site van de gemeente Oldebroek een aanvraagformulier voor huishoudens die wel in aanmerking komen voor de toeslag maar hem nog niet ontvangen hebben. Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg: 'Niet iedereen die in aanmerking komt voor de Energietoeslag is bekend bij ons. We gunnen iedereen met een kleine beurs dit financiële steuntje in de rug. Als u niet bekend bent bij de gemeente, maar wel denkt in aanmerking te komen, schroom dan niet, maar vraag de Energietoeslag zelf aan via onze website.'

Maatregelen

Daarnaast is het mogelijk om bij het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam een energiemaatje aan te vragen. Dat is iemand die een aantal keer bij je langs komt om tips te geven hoe de energierekening in jouw situatie verlaagd kan worden. Ook is er het financiële spreekuur voor vragen over het regelen van je financiën. Dit vindt elke dinsdag plaats van 10:00 tot 12:00 uur in MFC de Brinkhof in Wezep. Overige regelingen voor mensen met een laag inkomen in gemeente Oldebroek worden toegelicht op de site van de gemeente.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Oldebroek Nieuws 

oldebroek voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie