RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
27 januari 2023 11:04


Fractieleden op bezoek bij brandweerkorpsen Nunspeet en Elspeet
Foto: Fractieleden op bezoek bij brandweerkorpsen Nunspeet en Elspeet
Fractieleden bekijken de demonstratie van de brandweer. Foto: Eigen foto

- Afgelopen week bezochten de fracties van PvdA/Groenlinks en CDA Lokaal de brandweerkorpsen van Nunspeet en Elspeet. Er werd gepraat over de ontwikkelingen bij de brandweer, de fractieleden ontvingen een demonstratie en enkele zorgpunten werden aangekaart.

De fractieleden bezochten eerst de kazerne in Nunspeet. Onder het genot van een bakje koffie en gebak werd gepraat over ontwikkelingen bij de brandweer, onder andere op het gebied van opleidingen en materieel. Een demonstratie van dat materiaal volgde: er werd een auto opengebroken en geknipt. Een aantal fractieleden mocht het ook zelf proberen: ‘een zware klus!’ Bij de kazerne in Elspeet werd de goede sfeer vervolgens doorgezet. De fracties spraken met de brandweerlieden die zojuist terug waren gekomen van een oefening. Het gesprek ging onder andere over het goed bevallen van de moderne kazerne en wensen op het gebied van materieel om flexibele en professionele inzet te kunnen waarborgen.

Indruk

De fracties stellen onder de indruk te zijn van het enthousiasme en de motivatie van de brandweerlieden van beide korpsen. Hoewel de korpsen voornamelijk afhankelijk zijn van vrijwilligers, werd het hen duidelijk dat het professionele niveau van de korpsen bijzonder goed is. Ook blijkt er nog voldoende animo te zijn voor de brandweer, aangezien er goed wordt gereageerd op vacatures. Wel is de dagelijkse inzetbaarheid volgens de fracties een punt van aandacht. Om de inzetbaarheid te waarborgen is het belangrijk dat er op elk moment, zowel overdag als 's nachts, voldoende korpsleden in de directe omgeving oproepbaar zijn. Wat dat betreft is het zorgdragen voor voldoende werkgelegenheid in Nunspeet en volgens de fracties ook zeker in Elspeet, een heikel punt.

Natuurbranden

De fracties benadrukken daarnaast het belang van aandacht voor de bestrijding van natuurbranden. In de regio van gemeente Nunspeet is er veel kennis en ervaring betreffende natuurbranden en wordt bovendien veel aandacht besteed aan het beperken van risico's op natuurbranden. Wel moeten de korpsen vervolgens ook kunnen beschikken over voldoende en de best passende blusvoertuigen en materialen, stellen de fracties. Daarom geven zij aan dat fractievoorzitters Sander Kouwenberg (PvdA/Groenlinks) en Karel van Bronswijk (CDA Lokaal) er bij de burgemeester op zullen aandringen het bestrijden van natuurbranden blijvend ter sprake te brengen bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Politiek 

politiek nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie