RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
2 februari 2023 10:58


Subsidie voor energiekosten maatschappelijke organisaties en MKB in gemeente Elburg
Foto: Subsidie voor energiekosten maatschappelijke organisaties en MKB in gemeente Elburg
Ter illustratie. Foto: Unsplash | Niels Bosman

- Gemeente Elburg komt met een financiële tegemoetkoming voor de hoge energiekosten richting maatschappelijke organisaties en MKB. De subsidie komt vanuit het Winterfonds, een fonds vanuit de Provincie Gelderland dat bedoeld is om organisaties te helpen die nu met hoge energierekeningen zitten. De subsidie kan worden aangevraagd met terugwerkende kracht over de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2022.

De subsidie is bedoeld voor maatschappelijke-, publieke- en sportorganisaties en het midden- en kleinbedrijf die in de problemen zijn gekomen door de sterk gestegen energieprijzen. De subsidie is door de provincie dan ook in het leven geroepen voor de grootste nood op korte termijn.

Tegemoetkoming

Waar inwoners vanuit het rijk steun en tegemoetkoming krijgen voor de toegenomen energiekosten, geldt dat volgens de gemeente in mindere mate voor organisaties zoals het MKB, zwembaden, sportverenigingen, kerken en culturele voorzieningen. In totaal stelt de provincie de gemeente €112.626,- beschikbaar om deze organisaties te ondersteunen. De gemeente geeft aan dat dit bedrag niet genoeg is om aan alle organisaties en het MKB subsidies te verstrekken en dat daarom is besloten dat bedrijven en organisaties de bijdrage alleen kunnen aanvragen voor de maanden oktober tot en met december van het afgelopen jaar. Wethouder Henk Wessel over de reikwijdte van het Winterfonds: ‘Maatschappelijke en culturele voorzieningen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeente. Maar niet alle sectoren profiteren van de rijksregelingen om de zeer hoge energielasten te kunnen betalen. Ik besef heel goed dat niet alle gemaakte energiekosten vergoed kunnen worden vanuit dit Winterfonds, maar ik hoop dat we zo wel een steuntje in de rug kunnen bieden.’

Aanvragen voor een subsidie uit het Winterfonds kunnen vanaf 15 februari tot en met 31 maart 2023 ingediend worden via de site van de gemeente Elburg.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie