Ankeiler: Op woensdag 15 februari om 13.30 uur deelt wethouder Wichert Stoffer samen met een aantal van zijn collega’s houten nestkastjes en zaailingen uit op het marktplein in Nunspeet.

- Op woensdag 15 februari om 13.30 uur deelt wethouder Wichert Stoffer samen met een aantal van zijn collega’s houten nestkastjes en zaailingen uit op het marktplein in Nunspeet. De kastjes worden aangeboden in het kader van de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups, de zaailingen om de biodiversiteit te bevorderen.

De gemeente wil met de actie inwoners van de gemeente Nunspeet stimuleren om zelf nestkastjes voor vogels op te hangen en meer groen aan te brengen in de eigen tuin of op het eigen erf. De gemeente zelf wil in de openbare ruimte het goede voorbeeld geven door in te zetten op biodiversiteit en natuurlijke bestrijding van ziekten en plagen. Daarnaast stelt de gemeente dat ze inzet op bloem- en kruidenrijke wegbermen en gevarieerde beplanting in het openbaar groen, bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke bloembollen, vaste planten, bomen, heesters, bosplantsoen en het inzaaien van meerjarige bloemen- en bijenmengsels.

Biodiversiteit

Net als vorig jaar heeft de gemeente 150 kastjes laten maken door de 45-jarige Eddy Bronkhorst. Eddy heeft een verstandelijke beperking en houdt zich al jaren bezig met het maken van nestkastjes voor allerlei soorten vogels. Nieuw dit jaar is dat er om inwoners te stimuleren meer groen aan te brengen ook zaailingen worden uitgedeeld. Het gaat om jonge struikjes en boompjes (o.a. Wilg, Els, Appelbes en Hulst) van maximaal twee jaar oud. In samenwerking met Meer Bomen Nu deelt de gemeente drie struikjes/boompjes per persoon uit. Bovendien wil de gemeente haar inwoners er alert op maken dat er nog meer mogelijkheden zijn om biodiversiteit in eigen tuin te verbeteren, zoals het planten van bloembollen, aanbrengen van kruiden en het plaatsen van insecten- en bijenhotels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel