RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
4 februari 2023 12:15


Inwoners die eerder energietoeslag kregen krijgen nog eens vijfhonderd euro
Foto: Inwoners die eerder energietoeslag kregen krijgen nog eens vijfhonderd euro
. Foto: Pexels

- De inwoners van de gemeente Nunspeet die al eerder een energietoeslag hebben ontvangen van dertienhonderd euro krijgen deze maand nog vijfhonderd euro op hun rekening gestort. De inkomensgrens voor de energietoeslag 2022 wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2022 verhoogd van 120 naar 130 procent van het sociaal minimum. Deze groep krijgt negenhonderd euro.

Aanvragen die zijn afgewezen vanwege een te hoog inkomen worden opnieuw beoordeeld. De gemeenteraad wordt gevraagd een bedrag van €500.700 euro beschikbaar te stellen om de kosten te dekken die met de genomen besluiten zijn gemoeid. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag dat de gemeente van het Rijk ontvangt. Tot 13 januari van dit jaar heeft de gemeente over 2022 in totaal 914 energietoeslagen toegekend. Aanvragen over het afgelopen jaar kunnen nog tot en met 30 juni worden ingediend.

De reden dat deze extra uitbetaling wordt gedaan is omdat de huidige economische situatie waarin veel huishoudens verkeren zorgelijk is. Het Rijk zorgt hier voor ruimte.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie