RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
6 februari 2023 6:15


Zesde plek voor Nunspeetse Annemarie Worst
Foto: Zesde plek voor Nunspeetse Annemarie Worst

- De Nunspeetse Annemarie Worst (27) stond zaterdag 4 februari 2023 aan de start van het WK veldrijden in Hoogerheide. Aan de start stond ze tweede van links. Het is het 24ste WK voor vrouwen en er zijn 14 verschillende nationaliteiten. Inge van der Heide ging in het begin aan kop. 2,5 minuut in stond Worst op een derde positie. Duizenden toeschouwers stonden langs de lijn om de vrouwen aan te moedigen.

Fem van Empel liep aan kop rond minuut 5 en Worst daalde naar de zevende positie. Puck Pieterse heeft met het springen van de planken de voorsprong van Fem er voor de helft uit. De eerste ritjes waren tussen van Empel en Pieterse heel spannend. Annemarie werd in 2017 in Bieles wereldkampioen bij de beloften. Ze rijdt voor de Vlaamse ploeg ERA-Circus. Hoewel ze in november 2022 nog uit de roulatie was wegens een knieontsteking knalt ze vandaag op het WK. In de 25ste minuut neemt ze een zesde positie aan.

In de 25ste minuut was het wel bepaald dat Fem van Empel zou winnen. Tussen haar en Pieterse zat een gat van bijna twintig seconde. Annemarie Worst bleef op een zesde of zevende plek rijden. De 20-jarige van Empel, van de ploeg Jumbo Visma, wint uiteindelijk de race met een tijd van 54:42. We hebben een oranje podium. Fem van Empel, Puck Pieterse en Lucinda Brand. Annemarie Worst komt als zesde binnen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

voorpagina hoogerheide vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie