RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
7 februari 2023 14:20


Pool & Snooker Café Shooters gaat in het weekend minimumleeftijd hanteren
Foto: Pool & Snooker Café Shooters gaat in het weekend minimumleeftijd hanteren
Pool & Snooker Café Shooters. Foto: Eigen foto

- Vanwege toenemende drukte is het op de vrijdag- en zaterdagavond voor de barmannen- en vrouwen van Pool & Snooker Café Shooters bijna niet meer mogelijk om het ID-bewijs van iedere jongere in de kroeg te controleren. Om overtreding van de regels te voorkomen gaat het café daarom per direct in het weekend een minimumleeftijd van 18 jaar hanteren.

‘Het is in het weekend nu gewoon chaos, het is enorm druk!’, vertelt eigenaar van het poolcafé Eduard van de Streek. ‘Iedereen moeten controleren geeft dan veel verwarring en is eigenlijk niet te doen.’ Om te voorkomen dat de regels toch overtreden kunnen worden, bijvoorbeeld doordat jongeren zelf drank meenemen of het laten bestellen door iemand van boven de 18, is de beslissing gemaakt om op de vrijdag- en zaterdagavond na 22:00 uur geen onbegeleide 18-minners meer in de kroeg toe te laten. Minderjarigen die met hun ouders naar het poolcafé komen mogen ook na tienen blijven.

Drukte

Het is vooral de toenemende drukte in het café die de maatregel nodig maakt. Hoewel Van de Streek natuurlijk erg blij is met de drukte in zijn café, stelt hij ook dat er rust genomen moet worden. Afgelopen week maakte het café daarom bekend dat het één dag in de week, de dinsdag, dicht gaat. Van de Streek legt uit: ‘Het is zo druk geworden in het weekend dat je zo 12 of 13 uur achter elkaar staat te werken. Het is in dat geval ook belangrijk om rust te nemen, anders hou je het op de lange termijn gewoon niet vol.’ Hij hoopt dan ook dat de instelling van de minimumleeftijd de weekenddienst voor de barmannen- en vrouwen iets overzichtelijker zal maken.

Handhaven

Van de Streek verwacht dat het handhaven op de minimumleeftijd geen probleem wordt: ‘Iedereen komt bij ons naar binnen over een trap, dus we kunnen gemakkelijk bijhouden wie er allemaal binnenkomt. Dan hoef je vervolgens maar één keer te controleren.’ Ook denkt hij dat er in de praktijk geen grote groepen jongeren teleurgesteld hoeven te worden, aangezien het grote merendeel van de mensen die in het café komen ouder zijn dan 20. ‘De minimumleeftijd heeft echt betrekking op een klein groepje jongeren waarbij je problemen simpelweg wil voorkomen. En dat betekent helemaal niet dat ze verder niet welkom zijn. Doordeweeks hebben we alle tijd om ieders ID-bewijs te controleren, dus dan is iedereen van onder de 18, ook onbegeleid, uiteraard van harte welkom!’

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie