RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
11 februari 2023 14:30


De Lions Boekenmarkt loopt goed door
Foto: De Lions Boekenmarkt loopt goed door
De Lions Boekenmarkt loopt goed door. Foto: RTV Nunspeet

- Kinderboeken, kookboeken, religieuze boeken, internationale boeken en nog veel meer. Alles is te vinden op de Lions Boekenmarkt. Op vrijdag van 10:00-12:00 uur en op zaterdag van 10:00-13:00 uur kunnen mensen op zoek naar hun boek. Alles bevindt zich op de begane grond en zo is het ook rolstoeltoegankelijk. De boekenmarkt is sinds juli verhuisd naar de bloemenkas van voorheen Flora Jozina aan de Stadsdennenweg 10 te Harderwijk. Daar is ruimte voor maar liefst zo’n 20.000 boeken.

Het is super belangrijk dat wij met zijn allen meer gaan lezen. Steeds meer kinderen zijn laaggeletterd en onder volwassenen en ouderen is het ook een groot probleem. Lezen en voorlezen is niet alleen super leuk, maar vergroot ook nog eens je woordenschat! De boekenmarkt is een plek waar mensen boeken kunnen kopen voor een laag prijsje. Alle boeken zijn namelijk te koop voor € 1. Bij het afrekentafeltje was er een dame die boeken kocht voor het OLC van Groevenbeek in Ermelo.

Goede doelen steunen

Een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Peter, voorzitter van de Lions Boekenmarkt, vertelt daarover. “Recent hebben wij een grote donatie gedaan aan het Prinses Maxima Fonds en ook ondersteunen wij een aantal Oekraïense kinderen in Hierden. Jaarlijks verzorgen wij met de Lions Club een boottocht voor eenzame ouderen. Dit alles moet natuurlijk ook gefinancierd worden. Gelukkig worden er genoeg boeken verkocht om dit rond te krijgen."

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo  Harderwijk Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie