RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
14 maart 2023 11:00


Woensdag 15 maart stemmen voor het Waterschap: Maar waar stem ik nu eigenlijk precies voor?
Foto: Woensdag 15 maart stemmen voor het Waterschap: Maar waar stem ik nu eigenlijk precies voor?

- Woensdag 15 maart gaan we weer naar de stembus voor o.a. het Waterschap. Maar waar stem ik nu eigenlijk precies voor? Nederland is verdeeld in 21 waterschappen. De gemeente Nunspeet valt onder het Waterschap Vallei en Veluwe. Het algemeen bestuur staat onder leiding van de dijkgraaf of watergraaf en telt in ons waterschap 30 leden, verdeeld over vier categorieën: 23 Ingezetenen, 3 Bedrijfsleden (aangewezen via de KvK), 1 Natuurterreinen (aangewezen door VBNE) en 3 Onbebouwd (agrariërs aangewezen door LTO-Noord). De 23 Ingezetenen vertegenwoordigen nu negen fracties en deze leden worden nu bij de verkiezingen ge-of herkozen.

Wat zijn de taken van een waterschap?

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Goed waterbeheer is daarom onmisbaar. De waterschappen in Nederland zorgen ervoor dat wij droge voeten houden. En dat we schoon water hebben. Een waterschap wordt ook wel een hoogheemraadschap genoemd. Zij houden zich bezig met:

- Het beheer van dijken en sluizen om Nederland te beschermen tegen overstromingen;

- Het zuiveren van afvalwater;

- Zorgen voor voldoende water. Bijvoorbeeld door water op te slaan bij droogte en water weg te pompen als het veel regent;

- Zorgen dat het water in sloten, rivieren en beken schoon en gezond is voor mens, plant en dier.

Op wie kun je stemmen?

Benieuwd welke partijen er nu in het algemeen bestuur zitten en waar die voor staan? Kijk dan op de site van ons waterschap: www.vallei-veluwe.nl Klik dan door naar verkiezingen 15 maart 2023. Tevens tref je daar de definitieve lijst met partijen en kandidaten voor de verkiezingen van het nieuwe bestuur van ons waterschap. Ook tref je een 'Stem Hulp'.

De 17 stembureaus in de gemeente Nunspeet zijn woensdag 15 maart open van 07.30 tot 21.00 uur. Laat je stem niet verloren gaan: GA STEMMEN!!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie