RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
14 februari 2023 14:32


Leonie Boven benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter St Jansdal
Foto: Leonie Boven benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter St Jansdal
Leonie Boven en Arend Jan Poelarends. Foto: St Jansdal

- Vanaf maandag 20 februari 2023 zullen Leonie Boven en Arend Jan Poelarends samen de Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal vormen. Hiermee gaat de Raad van Bestuur van het ziekenhuis terug van drie naar twee leden. Leonie wordt benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter.

Leonie is al sinds 2018 lid van de Raad van Bestuur van het St Jansdal. Daarvoor werkte zij in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort als klinisch chemicus, medisch manager klinische chemie en vicevoorzitter van het bestuur Vereniging Medische staf. Arend Jan werk sinds april 2015 in het ziekenhuis en is sinds mei 2020 lid van de Raad van Bestuur.

Tweekoppige raad

De laatste jaren bestond de Raad van Bestuur van het ziekenhuis uit drie mensen, een tijdelijke maatregelen om de kennis en ervaring van de overname van ziekenhuis Lelystad te waarborgen en om te gaan met de uitdagingen van de grote lopende bouwprojecten. Volgens het St Jansdal is de bouworganisatie inmiddels goed verankerd in de organisatie en de integratie van Lelystad afgerond. Met het afscheid van bestuursvoorzitter Relinde Weil is het volgens het ziekenhuis nu een natuurlijk moment om terug te keren naar een Raad van Bestuur van twee personen. Deze beslissing is uitgebreid besproken met de gremia, aangezien het ziekenhuis nog voor veel uitdagingen staat.

Topteam

Henk de Jong, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft groot vertrouwen in het tweetal dat de Raad van Bestuur zal vormen: ‘De Raad van Toezicht van het ziekenhuis kiest voor een slagvaardig klein topteam en is van mening dat de huidige twee bestuurders goed in staat zullen zijn de taken en uitdagingen op te pakken. Met Leonie en Arend Jan hebben we een Raad van Bestuur die de uitdagingen van de zorg en van St Jansdal in het bijzonder, goed kent. We feliciteren Leonie met haar benoeming en wensen haar en Arend Jan veel succes toe.’ Leonie is op haar beurt dankbaar voor het vertrouwen dat zij en Arend Jan ervaren: ‘De stap van drie naar twee bestuurders is een stap waarvan wij vinden dat die gepast is op een moment dat de hele zorgsector geconfronteerd wordt met schaarste. Arend Jan en ik zijn dankbaar voor het vertrouwen dat in ons gesteld wordt. Wij zien er naar uit om met onze collega’s en partners verder te werken aan toekomstbestendige zorg in onze regio.’

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Amersfoort  Best  Harderwijk  Lelystad Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie