RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
15 februari 2023 17:27


Das houdt komst bedrijventerreintje Elspeet niet tegen
Foto: Das houdt komst bedrijventerreintje Elspeet niet tegen
De das houdt in Elspeet het bedrijventerrein niet tegen. Foto: Leo Sam via Pexels

- De aanwezigheid van dassen en een dassenburcht gaan de aanleg van een bedrijventerrein aan de zuidkant van Elspeet niet tegenhouden. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist.

Toen de gemeente een bestemmingsplan voor het bedrijventerreintje vaststelde in april 2022, stapten de Stichting Valouwe Natuur in Harderwijk, de Stichting Das & Boom in Beek en inwoners van Elspeet naar de hoogste rechter voor een oordeel. Zij vonden dat de plannen het leefgebied van de das aantast.

Genoeg ruimte door natuurstrook

De Raad van State vindt dat de das genoeg ruimte overhoudt nu de gemeente in het gewijzigde plan van april 2022 een natuurstrook heeft opgenomen, waardoor de das goed kan blijven foerageren. Die strook moet dan wel binnen een jaar na het vaststellen van de bestemmingsplannen worden aangelegd en ingericht en vervolgens onderhouden.

Leefbaarheid

Het plangebied ligt tussen de Uddelerweg aan de westzijde en de Heetkamp aan de zuid- en oostzijde. Met het plan wordt een agrarisch bedrijf beëindigd. Wethouder Jaap Groothuis is blij met de uitspraak: “De ontwikkeling van de bedrijvenstrip is goed voor de leefbaarheid en de lokale economie van Elspeet. De strip wordt een aantrekkelijk en mooi landschappelijk ingepast bedrijventerrein voor kleinschalige bedrijven”.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Beek  Best  Harderwijk Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie