RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
17 februari 2023 13:52


Wethouder Van de Bunte geeft rondleiding door De Wiltsangh: 'Zien sporten, doet sporten!'
Foto: Wethouder Van de Bunte geeft rondleiding door De Wiltsangh: 'Zien sporten, doet sporten!'
Wethouder Van de Bunte bij het chloorvrije doelgroepenbad. Foto: RTV Nunspeet

- De opening van het nieuwe sportief recreatiecentrum De Wiltsangh staat gepland voor 23 maart. Op de aankleding, het groen en de laatste afwerkingen na is het gebouw klaar voor gebruik. RTV Nunspeet kreeg een rondleiding van wethouder en bestuurlijk opdrachtgever Mark van de Bunte, bekijk hieronder de beelden!

Afgelopen week maakte de gemeente bekend dat de geplande openingsdatum van het centrum, 1 maart, geen doorgang kon vinden. Wethouder Van de Bunte stelt dat het uitstel tot een betere ingebruikname van het gebouw zal leiden: ‘We hebben onder stoom en kokend water naar 1 maart toegewerkt, maar er moeten nog een aantal dingen gebeuren die voor die datum niet gingen lukken. Liever dan dat we in dat geval op 1 maart half open gaan, nemen we het iets ruimer en gaan we 23 maart goed open.’

Tijdens de rondleiding wijst de wethouder op enkele unieke elementen in het sportcentrum. Het water in het doelgroepenbad is bijvoorbeeld chloorvrij, als eerste in Europa. 'Een uniek project’, aldus de wethouder. De andere baden in het zwembad zijn bovendien chloorarm. Ook de meerdere glijbanen en de mogelijkheid tot interactief zwemmen zijn, zeker in de regio, heel vernieuwend volgens Van de Bunte.

Bowling

Echter betekent de opening van het nieuwe park ook dat er van een van de mogelijkheden die er de afgelopen decennia in De Brake aanwezig was: de bowling. ‘Als gemeente hebben we tijdens het maken van de plannen nagedacht over wat de basissporten zijn die we in het project wilden meenemen. Bowling was daar niet een van. Of er nog een bowlingcentrum in Nunspeet komt laten we in die zin aan de markt.’ Ook wanneer er weer een bowlingcentrum in Nunspeet zou komen, is daar wat betreft de gemeente geen plek voor op het terrein bij het nieuwe sportpark.

Zien sporten doet sporten

Alle faciliteiten die op het nieuwe terrein aanwezig zijn, het zwembad, de sporthal, de turnhal, maar bijvoorbeeld ook de sportvelden, zijn in ontwerp op elkaar afgestemd. De wethouder legt uit het een integraal onderdeel was in de visie van de gemeente dat het gebouw beweging uit moest stralen: ‘Overal waar je in het gebouw loopt, zie je beweging en sport. Wanneer je de centrale hal binnenkomt kan je in de sportzaal kijken en mensen zien sporten, draai je je om zie je mensen zwemmen, wanneer je in het sportcafé zit, kijk je uit op de sportvelden waar ook wordt bewogen. Dat was een belangrijk onderdeel van onze filosofie: zien sporten, doet sporten!’

De opening op 23 maart laat de gemeente aan Sportbedrijf Nunspeet. De wethouder stelt dat later in het jaar wanneer het terrein met alles erop en eraan klaar is, waarschijnlijk in de zomermaanden, een feestelijke opening gehouden zal worden.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Leiden  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie